VIDEO Comportamentul sfidător al unui fost parlamentar atunci când este oprit în trafic de un poliţist

VIDEO Comportamentul sfidător al unui fost parlamentar atunci când este oprit în trafic de un poliţist

Recent, în spaţiul public au apărut imagini de la un incident care a avut loc pe un drum naţional din Gorj, în urmă cu mai bine de un an şi jumătate, între fostul parlamentar PNL Dan Ilie Morega şi un agent de poliţie, care l-a oprit în trafic pentru o banală verificare, după ce a constatat că nu purta centura de siguranţă, scrie Adevărul.

În imaginile surprinse de camera video purtată de către poliţişti se observă că Morega, care a fost înainte de anul 1989 preşedintele Cooperaţiei din Gorj, este vizibil deranjat de faptul că a fost oprit de poliţist. 
 
„Dacă nu ai auzit de mine, o să auzi“, îi spune poliţistului, care îl întreabă: „Sunteţi de la noi, de la Padeş?“. „Sunt din Patagonia. (...) Ai cinci luni de când eşti la Padeş şi nu mă ştii?“. „Nu ştiu dacă d-voastră mă ştiţi pe mine“, îi replică poliţistul. 
 
Morega începe să se enerveze: „E culmea. Eu să te cunosc pe tine“. „Păi şi eu de unde să vă cunosc pe d-voastră?“. „Pentru că sunt o personalitate. Am fost prefectul judeţului, am fost parlamentar!. (...) Mi-ai făcut un milion de nervi“. 
 
Poliţistul îl întreabă de ce nu a purtat centura de siguranţă, iar fostul prefect şi parlamentar îî spune că a dat-o jos acum, încercând să mintă, după care recunoaşte că nu a purtat-o. 
Agentul de poliţie îl anunţă că va întocmi un avertisment scris, dar Morega îl roagă să nu-l mai completeze. „Nu pot, domnule, să vă las să plecaţi ca şi când nu v-aş fi oprit. 
 
La fina, Morega primeşte procesul-verbal, însă îl mototoleşte şi îl aruncă pe jos. 
 

 
La scurt timp, Dan Ilie Morega a avut o serie de reacţii la adresa agentului de poliţie. Acesta susţinea că a primit o sesizare din partea unui cetăţean din Padeş în care arăta că poliţistul Răzvan Ghiţulescu ar fi efectuat un control abuziv asupra unei familii din comuna Padeş, unde activa.
 
 
De asemenea, Morega l-a mai atacat pe poliţist că a folosit armamentul din dotare în mod nejustificat: „Din păcate, acelaşi poliţist pe care l-am reclamat la comandantul IPJ Gorj, Decebal Drăghiea, în urmă cu aproape un an, a comis-o grav. Îi spuneam domnului comandant că a repartizat la postul de poliţie din Padeş, un tânăr poliţist din Godineşti, pe Ghiţulescu Răzvan, care în loc să se ocupe în mod corespunzător de comună şi să prevină o serie întreagă de încălcări ale legii, el însuşi comite abuzuri. Degeaba am discutat însă cu şeful poliţiei judeţene că acesta. Doresc să-i atrag atenţia domnului Drăghiea foarte sever, înainte de a-l informa pe ministrul MAI, să fie om de comandă, un conducător de comandă a unei instituţii de forţă care are un număr impresionant de tineri ce au absolvit şcoala de poliţie la apelul de seară, trei sau şase luni. Poliţia le-a dat pistoale, legitimaţie şi încadrarea respectivă ca să îşi facă datoria şi să prevină încălcarea legii. Nicidecum să încalce legea, aceşti poliţişti să fie nişte abuzivi şi, mai mult, sa aibă probleme cu justiţia”, a declarat Morega pentru gorjeanul.ro
 
Acelaşi poliţist, la începutul acestui an, a fost declarat inapt la testarea psihologică făcută de IPJ Gorj şi i s-a retras dreptul de a mai deţine armă.  Acesta a contestat decizia şi a fost reevaluat, primit calificativul apt. Agentul de poliţie a revenit în judeţul Călăraşi, de unde fusese detaşat în Gorj, pentru că aici are familia, şi a fost repus în drepturi.
 

Ce spune Morega despre incident

Invitat la o emisiune de la postul Realitatea Plus, Dan Ilie Morega a relatat despre acest incident: „M-au amendat destui poliţişti din Gorj. Am fost oprit regulamentar, după care m-a întrebat: «Dumneata esti de aici?». «Da, sunt de aici. Dar dumneata poţi să-i spui lui taica-tău, nu mie». Nu a fost niciun conflict. (...) El a compactat imaginile. La Tismana din secţia din care făcea parte, am primit amendă, pentru că am trecut linia continuă cu o roată. I-am făcut eu ceva poliţistului? Doamne fereşte. Eu sunt fără niciun fel de pârghii. în afară că am un Institut de Analiză, Investigaţii Publice şi Politice (n.r. - o organizaţie non-guvernamentală condusă de Morega) şi care îşi face datoria. Consilierul institutului care făcut şi jurnalism timp de 25 de ani, el a făcut această anchetă. Poliţistul ăsta, la un moment dat în comuna lui ca să se dea mare cocoş, i-a ridicat permisul un lăutar dintr-un sat vecin. El a tras 16-17 cartuşe“. 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 DOCUMENT Cine sunt VIP-urile din cinematografie acuzate de DIICOT / Soțul Loredanei Groza, Andrei Boncea de la S…

2 „E bine că se odihnește. Mi-a furat 23 de milioane de euro de sub nas!” / Oana Zăvoranu, dezvăluiri despre milia…

3 Gelu Tofan, „regele anvelopelor”, a murit retras în satul său natal, refuzând să lupte cu cancerul. Avea 61 de…

4 Mesaje din acestea ar trebui puse în toată țara...

5 Video viral