VIDEO Concert virtual al sopranei Angela Gheorghiu pentru muzicienii de la Metropolitan Opera care nu şi-au primit salariile

VIDEO Concert virtual al sopranei Angela Gheorghiu pentru muzicienii de la Metropolitan Opera care nu şi-au primit salariile

Soprana româncă Angela Gheorghiu îşi va împrumuta vocea pentru a susţine cauza muzicienilor de la Metropolitan Opera (Met) din New York, care nu şi-au primit salariile după anularea spectacolelor în contextul pandemiei de coronavirus, relatează luni AFP.
 


"Pe 21 februarie, graţie miracolului tehnologiei, voi interpreta pentru voi 'Song to the Moon' (Rusalka) de Antonin Dvořák, şi 'Tatăl nostru' al compozitorului român Anton Pann", a scris duminică artista pe contul său de Facebook.

Considerată una dintre cele mai mari voci ale scenei lirice, Angela Gheorghiu (55 de ani) va susţine un recital în duplex, de la Ateneul din Bucureşti alături de pianistul Alexandru Petrovici şi va fi acompaniată de la New York de Orchestra Met.

Biletele pentru acest recital, care va putea fi urmărit exclusiv online, au fost puse în vânzare la preţul de 15 dolari.

"Încasările vor merge la peste 150 de muzicieni ai Met aflaţi în dificultate", a precizat ea, subliniind că toţi cei implicaţi în această "cauză specială" vor lucra benevol.
 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „Un pat matrimonial mare în care o femeie se află peste un bărbat şi îi face sex oral, şi alţi trei tineri ca…

3 Departamentul de Stat al SUA: China se pregătește încă din 2015 pentru al Treilea Război Mondial cu arme biolo…

4 Răsturnare de situație în dosarul privind accidentul în care a fost implicat ministrul Lucian Bode. Una dintre…

5 Anchetă în R. Moldova, după ce în sacul diplomatic sigilat venit de la Moscova s-a găsit untură de bursuc