VIDEO Concert virtual al sopranei Angela Gheorghiu pentru muzicienii de la Metropolitan Opera care nu şi-au primit salariile

VIDEO Concert virtual al sopranei Angela Gheorghiu pentru muzicienii de la Metropolitan Opera care nu şi-au primit salariile

Soprana româncă Angela Gheorghiu îşi va împrumuta vocea pentru a susţine cauza muzicienilor de la Metropolitan Opera (Met) din New York, care nu şi-au primit salariile după anularea spectacolelor în contextul pandemiei de coronavirus, relatează luni AFP.


"Pe 21 februarie, graţie miracolului tehnologiei, voi interpreta pentru voi 'Song to the Moon' (Rusalka) de Antonin Dvořák, şi 'Tatăl nostru' al compozitorului român Anton Pann", a scris duminică artista pe contul său de Facebook .

Considerată una dintre cele mai mari voci ale scenei lirice, Angela Gheorghiu (55 de ani) va susţine un recital în duplex, de la Ateneul din Bucureşti alături de pianistul Alexandru Petrovici şi va fi acompaniată de la New York de Orchestra Met.

Biletele pentru acest recital, care va putea fi urmărit exclusiv online, au fost puse în vânzare la preţul de 15 dolari.

"Încasările vor merge la peste 150 de muzicieni ai Met aflaţi în dificultate", a precizat ea, subliniind că toţi cei implicaţi în această "cauză specială" vor lucra benevol.


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”