VIDEO Coronavirus: Autorităţile din Martinica le recomandă turiştilor să părăsească insula franceză

VIDEO Coronavirus: Autorităţile din Martinica le recomandă turiştilor să părăsească insula franceză

Insula Martinica, în Antilele franceze, se confruntă cu o recrudescenţă a epidemiei de COVID-19 şi va intra într-o ''a doua fază de izolare'', implicând în special închiderea plajelor şi recomandarea adresată turiştilor de ''a părăsi teritoriul'', a declarat luni prefectul din insulă, relatează AFP.

''Vom intra într-o a doua fază de izolare. (...) Magazinele vor fi închise, cu excepţia magazinelor alimentare şi a farmaciilor'', a indicat prefectul Stanislas Cazelles, cerând ''tuturor turiştilor care sunt vulnerabili să părăsească teritoriul''.


''Hotelurile vor fi închise, cu excepţia cazurilor de primire a personalului şi a persoanelor care locuiesc pe teritoriu, va fi la fel pentru locaţiile sezoniere'', a adăugat prefectul.

''Magazinele utile pentru începutul anului şcolar'' se vor redeschide atunci când ''situaţia sanitară se va ameliora'', a indicat el.

''Companiile şi administraţiile sunt, de asemenea, invitate să participe la acest efort de izolare, să-şi organizeze activitatea astfel încât cât mai mulţi angajaţi să poată lucra în telemuncă'', a precizat Cazelles.

Prefectul departamentului a explicat că ''locurile de agrement şi cultură vor fi închise'', în special ''plajele'', care ''nu vor mai fi accesibile publicului''.

Localnicii au voie să parcurgă cel mult un kilometru în jurul locuinţei. ''Aceste reguli sunt stricte şi vor fi ridicate de îndată ce situaţia sanitară o va permite'', a promis prefectul, menţionând o ''clauză de revizuire în 15 zile''

Ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Véran, urmează să se deplaseze joi în insula Martinica în contextul unei situaţii descrise ca fiind ''extrem de îngrijorătoare'' de către autorităţile sanitare locale.

Martinica înregistrează una dintre cele mai mari rate de incidenţă din Franţa, aproape 1.200 de cazuri la 100.000 de locuitori, procentajul de solicitare în spitale în cazul persoanelor infectate cu noul coronavirus fiind de 227%. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...