VIDEO Cozi uriașe de mașini la mai multe frontiere ale Rusiei/„Carnea de tun” încearcă să fugă în Georgia, Finlanda, Kazahstan și Mongolia

VIDEO Cozi uriașe de mașini la mai multe frontiere ale Rusiei/„Carnea de tun” încearcă să fugă în Georgia, Finlanda, Kazahstan și Mongolia

Un video de pe rețelele de socializare de la frontierele terestre ale Rusiei cu mai multe țări arată cozi lungi de mașini care încearcă să iasă din țară, a doua zi după ce președintele Vladimir Putin a anunțat o „mobilizare parțială”, relatează CNN .

Au existat cozi la punctele de trecere a frontierei din Kazahstan, Georgia, Mongolia și Finlanda. O înregistrare video a arătat zeci de vehicule făcând coadă la punctul de control Zemo Larsi/Verkhny Lars de la granița dintre Georgia și Rusia în noaptea de miercuri spre joi. Această coadă pare să se fi prelungit joi. O înregistrare video a arătat o coadă lungă care se întindea în munții din spatele punctului de trecere, un bărbat comentând că aceasta avea o lungime de cinci-șase kilometri.

Un alt clip postat joi a arătat cozi lungi la punctul de trecere Khaykhta în Mongolia.

Un bărbat a vorbit pe o înregistrare video la punctul de trecere Troitsk în Kazahstan, unde zeci de mașini erau aliniate joi dimineață. „Aici este Troitsk, cozi de camioane și vehicule de pasageri… nu poți vedea începutul sau sfârșitul acestei cozi… toată lumea fuge din Rusia, de toate felurile.”

Un oficial kazah de rang înalt, Maulen Ashimbaev, declarase că Kazahstanul nu poate restricționa intrarea în țară a cetățenilor ruși, a relatat joi mai devreme agenția de știri de stat rusă RIA Novosti. Însă Ashimbaev, președintele camerei superioare a parlamentului kazah, a declarat că, pentru a obține un permis de ședere, solicitanții trebuie să aibă un set de documente care să fie în conformitate cu legea.

Este dificil de comparat fluxul actual de trafic cu media în absența unor date oficiale.

„Nu vreau să fie carne de tun”, a declarat sub anonimat un bărbat din Moscova, în vârstă de 30 de ani, pentru The Moscow Times.

Zborurile din Rusia către țările care nu necesită vize continuă să fie foarte aglomerate și sunt frecvent sold out. O căutare pe site-ul Aviasales a arătat că până duminică nu mai existau locuri disponibile pe zborurile economice dus-întors Moscova-Istanbul până duminică – cu cel mai mic preț de aproape 2.900 de dolari.

Biletele pentru zborurile directe spre destinații din țările vecine cu Rusia, cum ar fi Armenia, Turcia și Azerbaidjan, pentru care cetățenii ruși nu au nevoie de viză – s-au epuizat rapid.

Astfel, joi, un bilet de avion „dus” spre Erevan a ajuns să fie vândut cu 2.621 de dolari, în vreme ce un bilet dus către Dubai costa 2.784 de dolari.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Noul Nostradamus” din Brazilia, profeție care dă fiori

2 VIDEO Însurat a 4-a oară la 64 de ani, Florin Zamfirescu și-a luat mașină 4x4 de „tânăr aventurier”

3 „Am văzut-o creață și focoasă și am zis hai să văd ce e de ea”

4 ULTIMA ORĂ Priviți, hărțile prezentate de Ministerul rus al Apărării arată retrageri rapide în estul și sudul Ucrainei

5 ULTIMA ORĂ Rusia, o nouă „victorie” / Un MiG-31 echipat cu o rachetă hipersonică Kinzhal s-a prăbușit la decolare în Crimeea