O crimă comisă în plină zi în China a fost filmată și difuzată pe scară largă pe rețelele de socializare și a stârnit indignare profundă, transmite CNN . Imaginile dramatice arată o crimă de o cruzime rară, un bărbat care-și ucide soția după ce o calcă în repetate rânduri cu mașina.

Sofer din China care da cu masina peste sotia saFoto: Captura video

Cea mai mediatizată dintre crime a avut loc în provincia estică Shandong. Imaginile filmate de un martor au fost postate online.

În înregistrare, se vede un bărbat care tocmai ce lovise o femeie aflată pe un scooter și care apoi trece în mod repetat cu mașina peste corpul ei, oprind periodic și coborând să-i așeze corpul pe șosea. Femeia a fost mai târziu identificată de poliție ca fiind soția sa.

Într-o declarație făcută marți seara târziu, poliția din orașul Dongying a declarat că un bărbat în vârstă de 37 de ani a fost reținut după ce și-a lovit și strivit soția de 38 de ani până la moarte din cauza unor „dispute familiale". Cazul era încă în curs de investigare, a adăugat aceasta.

Până miercuri dimineață, atacul a devenit cel mai important subiect de actualitate pe Weibo, o rețea chineză de tip Twitter, acumulând 300 de milioane de vizualizări. Mulți au fost îngroziți de nivelul de cruzime afișat în timpul atacului.

Atenție! IMAGINI DRAMATICE

De ce șoferii din China îi ucid intenționat pe pietonii pe care îi lovesc - Mit sau realitate?

Pare a fi o legendă urbană nebună: În China, șoferii care au rănit pietoni vor încerca uneori să-i ucidă, scria publicația Slate în urmă cu câțiva ani, trecând în revistă câteva cazuri groaznice cu șoferi care au ales să treacă cu mașina de mai multe ori peste pietonii pe care i-au lovit.

Camerele de supraveghere au surprins în mod regulat șoferi care conduc înainte și înapoi peste victime pentru a se asigura că acestea sunt moarte. Limba chineză are chiar și o zicală pentru acest fenomen: „E mai bine să lovești pentru a ucide decât să lovești și să rănești”, scria Slate.

Potrivit publicației amintite, în China despăgubirile pentru uciderea unei victime într-un accident de circulație sunt relativ mici - sumele variază de obicei între 30.000 și 50.000 de dolari - și odată ce s-a făcut plata, problema s-a încheiat. În schimb, plata îngrijirii pe viață a unui supraviețuitor cu handicap poate ajunge la milioane de euro.

Slate amintește de un celebru caz din 2008 în care un chinez pe nume Zhao Xiao Cheng a fost filmat cum a trecut de mai multe ori peste coprul unei femei în vârstă pe care a acroșat-o pe stradă. Judecătorii care au analizat cazul nu l-au găsit pe Zhao Xiao Cheng vinovat de ucidere intenționată și au acceptat explicația sa cum că el credea că trece cu mașina peste un sac de gunoi. În acel răăsunător caz Zhao Xiao Cheng a sfârșit prin a plăti doar aproximativ 70.000 de dolari drept despăgubiri.