VIDEO Cum a fost sărbătorită victoria istorică a Kamalei Harris în India, unde s-au născut mama și bunicul său

VIDEO Cum a fost sărbătorită victoria istorică a Kamalei Harris în India, unde s-au născut mama și bunicul său

Petarde și rugăciuni au salutat duminică alegerea Kamalei Harris ca vicepreședinte al Statelor Unite, în satul tamil din India unde s-a născut bunicul său matern, unchiul său salutându-i victoria istorică și care va inspira atât de multe femei, relatează AFP.

În Thulasendrapuram, în statul Tamil Nadu (sud), unde s-a născut bunicul Kamalei Harris, P.V. Gopalan, un înalt funcționar indian, localnicii au aprins petarde, s-au rugat în templul principal al satului și au fluturat portrete cu prima femei care a devenit vicepreședinte american, la vârsta de 56 de ani.

Sătenii au făcut un rangoli, o operă de artă din orez colorat realizată pe pământ, scriind: „Felicitări Kamalei Harris”. "Este un moment de mândrie pentru toată populația feminină", ​​a declarat pentru AFP Arul Mozhi Sudhakar, o gospodină.

Kamala Harris a adus un omagiu sâmbătă mamei sale, acum decedată, Shyamala Gopalan, cercetătoare în biomedicină specializată pe cancer născută în orașul Chennai, în sudul Indiei, și a ajuns din India în Statele Unite la vârsta de 19 ani. „A crezut profund într-o America în care un moment ca acesta era posibil”, a spus ea în fața susținătorilor săi. „Așadar, mă gândesc la ea, la generațiile de femei, negre, asiatice, albe, latine, amerindiene, care au deschis calea”.

Unchiul indian Kamalei Harris, Balachandran Gopalan, un cadru universitar de 79 de ani, a spus că sora sa ar fi fost mândră de Kamala și că familia doamnei Harris care locuiește în India va călători în Statele Unite pentru a participa la inaugurarea ei în ianuarie.

"Mama sa ar fi fost foarte fericită. I-ar fi cerut Kamalei să continue ceea ce face", a declarat el pentru AFP în New Delhi, în timp ce mulți jurnaliști s-au adunat în afara casei sale.

"Vă puteți gândi la vreo altă țară în care un imigrant de primă generație ar putea ajunge în cea mai înaltă funcție? ... Sunt o mulțime de premiere și într-un moment crucial din istoria SUA. Este foarte important că este vicepreședinte acolo”, a adăugat el.

Balachandran Gopalan a subliniat, de asemenea, că cariera nepoatei sale va fi o sursă de inspirație pentru alți imigranți de origine indiană din Statele Unite.

"Mulți copii (de origine indiană), care erau interesați de competiția anuală Spelling Bee, vor fi acum interesați de politica americană", a spus el. "Cred că copiii mici, în special fetele, sunt mai motivați și mai entuziasmați. Este un lucru bun."




În New Delhi, localnicii au lăudat originile indiene ale doamnei Harris.

Pentru Yash Iyer, 25 de ani, „este un moment de mândrie și pentru noi, ca indieni, deoarece rădăcinile sale sunt aici”.

"Faptul că este vicepreședintele Statelor Unite este o realizare imensă, nu numai pentru Statele Unite și indieni, ci și pentru femeile din întreaga lume", a declarat Smitashree Mishra pentru AFP, care lucrează în sectorul sănătății din capitală. „Această victorie este o rază de speranță, speranța de a rămâne puternic într-o societate care te judecă constant pe noțiuni arhaice de sex, rasă și etnie ...”.

Pentru Murlidhar Aggarwal, comerciant, succesul Kamalei Harris arată că oamenii din minorități pot „ajunge în cea mai înaltă funcție” din Statele Unite. „Chiar și în India ar trebui să fie așa”, a adăugat el.

Duminică dimineață, premierul Narendra Modi l-a felicitat pe Joe Biden pentru alegerea sa la Casa Albă și a subliniat că alegerea colegei sale a fost o sursă de „imensă mândrie”.


 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…