VIDEO Cum lovesc inamicul dronele Phoenix Ghost dezvoltate de americani special pentru Ucraina

VIDEO Cum lovesc inamicul dronele Phoenix Ghost dezvoltate de americani special pentru Ucraina

Forţele aeriene americane au dezvoltat sistemul de drone Phoenix Ghost special pentru ucraineni pentru a le putea folosi împotriva rușilor, scrie Newsweek .

Până acum acesta a fost un proiect secret. Peste 121 de astfel de aparate vor fi livrate Ucrainei.

„Sistemul a fost dezvoltat pentru un set de cerințe care se potrivesc foarte bine cu ceea ce au nevoie ucrainenii chiar acum în Donbas””, a declarat secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby, conform defbrief.com.

Phoenix Ghost oferă capabilități similare cu așa numitele drone "kamikaze" Switchblade care sunt deja folosite de ucraineni.

Noul sistem va necesita o pregătire minimă pentru operatorii UAS cunoscători, iar Departamentul de Apărare al SUA lucrează la aceste cerinţe cu armata ucraineană.

Phoenix Ghost este o dronă "sinucigașă", de unică folosință, concepută în mod cert pentru a lovi diferite tipuri de ținte. Aici este și diferența față de modelul Switchblade.

Dronele Phoenix Ghost au o încărcătură explozibilă, care poate diferi în funcție de țintă, și sunt dotate cu o cameră video care transmite imagini în timp real celui care operează aparatul. În momentul în care ste identificată ținta, drona este acționată să o lovească.


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...