VIDEO CUTREMUR de 5,3 în România

VIDEO CUTREMUR de 5,3 în România

Risc Seismic

Un cutremur de 5,3 grade pe scara Richter s-a produs in noaptea de marti spre miercuri, la ora 01.20, in zona seismica Vrancea, la o adancime de 98,9 kilometri, conform datelor publicate pe site-ul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INFP). Seismul a fost resimtit puternic in Capitala, dar si in orasele Brasov si Sibiu. Magnitudinea cutremurului a fost anuntata initial de INFP ca fiind de 5,2 grade, apoi revizuita la 5,4 si in final la 5,3 grade.

Gheorghe Mărmureanu, director onorific al INFP, a spus la Digi24 că aceste cutremure cu magnitudine în jur 5 intră într-o zonă de normalitate pentru Vrancea. El a precizat că se afla la Predeal, într-un hotel cu zece etaje și a fost pentru prima dată când un cutremur l-a trezit din somn. Consideră că estimarea magnitudinii - puțin peste 5 - și a adâncimii, în jur de 100 de kilometri - este corectă.

UPDATE 04.35 INFP a revizuit din nou magnitudinea cutremurului, astfel ca, potrivit Institutului, seismul a avut 5,3 grade si s-a produs la o adancime de 98,9 kilometri.

UPDATE 03.20 Mircea Radulian (INFP): A fost un cutremur tipic din zona Vrancea; este o activitate seismica obisnuita, nu avem motive sa ne speriem

UPDATE 03.10 ISU Bucuresti-Ilfov: Nu s-au desprins elemente de pe fatade in Centrul istoric, nu au fost raportate probleme la nicio unitate operativa proprie sau la alte imobile

UPDATE 02.55 - Potrivit datelor actualizate transmise de INFP, cutremurul a avut o magnitudine de 5,4 si s-a produs la o adancime de 97 de kilometri.

ACTUALIZARE 1:50. Seismul s-a simțit cu precădere în sudul și estul României, dar și la Brașov. 

UPDATE/"Ora 01.20.55 cutremur cu magnitudinea de 5.2 grade pe scara Richter, la o adancime de 100 de km, in zona seismica Vrancea. La nivelul unitatilor subordonate IGSU, pana la aceasta ora nu au fost raportate efecte. Un cutremur moderat cu magnitudinea de 5,5-5,8 grade s-a produs in noaptea de 27 spre 28 decembrie in regiunea Vrancea. Cutremurul a fost resimtit in Muntenia, Moldova si Sudul Transilvaniei.
Pana la aceasta ora nu au fost raportate pierderi de vieti sau pagube", anunță Departamentul pentru Situații de Urgență pe Facebook.

UPDATE: Cutremurul a avut o magnitudine de 5,2 si s-a produs la o adancime de 100 de kilometri, au informat pentru HotNews.ro reprezentantii Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP).

Centrul mediteranean de seismologie anunta o magnitudine a seismului de 5,3 grade si mentioneaza ca acesta a fost resimtit si in Republica Moldova, Bulgaria si vestul Turciei.

CUTREMUR ÎN România. Seismul a avut 5,3 magnitudine Richter, conform Institutului Seismic de la Madrid și 5,6, conform seismologilor americani de la USGS.

CUTREMUR ÎN România. Epicentrul a fost localizat la 11 kilometri sud-vest de localitatea Nereju și 46 km vest de Focșani. Seismul s-ar fi produs la o adâncime de 19 kilometri, conform datelor de la Madrid, și la 81 de kilometri adâncime, conform Institutului american.

CUTREMUR ÎN România. Site-ul INFP a picat imediat.

Cel mai puternic cutremur de anul acesta s-a produs în urmă cu aproape patru luni, la 24 septembrie, la ora 2:11. Cutremurul a avut magnitudinea revizuită la 5,3 și, la fel, s-a resimțit destul de puternic, în mare parte din țară, inclusiv în București. Seismul, cu epicentrul în Vrancea, a fost resimțit și în Bulgaria și Republica Moldova. Adâncimea la care s-a produs a fost mai mică de 100 de kilometri.
 



Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 O nouă arestare la vârf în Rusia