VIDEO Cutremur de 6,8 grade în Turcia/Cel puțin 4 morți

VIDEO Cutremur de 6,8 grade în Turcia/Cel puțin 4 morți

Risc Seismic

UPDATE 22:00 Aproximativ 500.000 de oameni au resimțit puternic cutremurul de vineri seară și, totodată, acesta a fost simțit și în Irak, Siria și Liban, transmite CNN.

UPDATE 21:38 Zeci de clădiri s-au prăbușit și patru morți au fost confirmați de autorități, transmite New York Times. 

UPDATE 21:20 Vorbind cu reporterii, ministrul de Interne Süleyman Soylu a declarat că până în prezent nu au fost raportate victime, adăugând că două persoane au fost rănite. Ministrul a mai spus că mai multe clădiri s-au prăbușit sau au suferit pagube, transmite  dailysabah.com .

Președintele AFAD, Mehmet Güllüoğlu, a declarat că toate echipele de urgență și de salvare din Elazığ și provinciile vecine au fost trimise în cele mai apropiate așezări și a fost încă prea devreme pentru a vorbi despre victime sau daune.

Turcia este printre țările cu cea mai mare activitate seismică din lume, deoarece este situată pe mai multe linii de avarie active, iar zeci de cutremure minore și după furtuni apar zilnic.

UPDATE 21:15 La scurt timp după cutremurul inițial, provincia a fost zguduită în continuare de o serie de replici care variază între o magnitudine 5,4 și 3,3, transmite  dailysabah.com .

Conform rapoartelor inițiale, cutremurul a fost resimțit în provincii precum sudul Adanei și nordul Samsunului, împreună cu nordul Siriei și Irak.

UPDATE 21:00 Alte țări afectate sunt Siria, Armenia și Georgia. Este al doilea cutremur în ultimele 24 de ore, transmite  Hurriyet Daily News  care citează autoritatea națională de gestionare a dezastrelor. Joi, un cutremur de 5,4 grade a zguduit provinciile din vestul și centrul Turciei.

Un cutremur de 6,8 grade pe scara Richter s-a produs vineri în estul Turciei, au anunţat autorităţile turce, fără a informa deocamdată despre victime sau pagube, potrivit AFP, citată de Agerpres.ro.

Pământul s-a zguduit în districtul Sivrice, în provincia Elazig, în jurul orelor locale 20:55 (17:55 GMT), precizează agenţia guvernamentală pentru situaţii de urgenţă.

Institutul american USGS a estimat magnitudinea la 6,7 grade.

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina