VIDEO CUTREMUR? NICIO televiziune din România N-A intrat în DIRECT! Dan Negru, REACȚIE

VIDEO CUTREMUR? NICIO televiziune din România N-A intrat în DIRECT! Dan Negru, REACȚIE

Risc Seismic

Deși a fost un cutremur puternic, resimțit în București și toată țara, nicio televiziune din România nu a intrat în direct! Aproape de ora 3.00, televiziunea publică, TVR, a furnizat primele date! La aproape o oră de la producerea seismului!

Dan Negru a postat pe Facebook ce făceau TV-urile nației, specializate doar în manipulare, nu și în informare, la câteva minute după seism.

„Viteza de reacție, tv vs net in primele minute de dupa cutremur....ssssss...televiziunile dorm. Netul e treaz.”, a scris Dan Negru, acid, pe contul său de Facebook:

Un cutremur puternic s-a resimțit sâmbătă dimineață, în București, la ora 2:11. Seismul a fost resimțit și în Bulgaria și Republica Moldova. Potrivit INFP, magnitudinea a fost de 5,6, iar seismul s-a produs la o adâncime de 112 kilometri.

Estimarea inițială a INFP a fost de 6, pentru ca apoi magnitudinea să fie revizuită la 5,6.

Seismul a fost resimțit în Iași, Craiova, Suceava, Constanța, Brașov ori Severin.

INFP arată că epicentrul a fost în zona seismică Vrancea. 

Institutul american pentru Geofizică, USGS, indică o adâncime de 88,3 km la care s-a produs seismul din România. Institutul, care folosește scara magnitudinii de moment, notează, la rândul său, o magnitudine de 5,6.
 
Cutremurul a avut epicentrul la 7 km vest de Nereju, în județul Vrancea.

În acest an, cel mai puternic seism a avut magnitudinea de 4,1 și s-a înregistrat în data de 7 ianuarie, în județul Buzău, notează Agerpres.

Potrivit datelor INFP, cea mai importantă mișcare tectonică din România în ultimii ani a fost înregistrată în anul 2014, la 22 noiembrie, când s-a produs un cutremur de 5,7 pe Richter, acesta fiind resimțit și la București.

Ce scriu oamenii pe rețelele de socializare :

„Pe mine şifonieru m-a anunţat. Dădea să plece. Am zis că mă lasă singur în cameră... ”, scrie Andrei Crețu.

O altă persoană spune că era la muncă în Pipera și a tras o sperietură zdravănă: „Am îmbrățișat un stâlp până m-am contopit cu el!!!! Două au fost. Al doilea la 10 secunde”.

„S-a simțit, dar nu în așa hal încât să mute obiectele prin casă. Hai să fim serioși! A fost un cutremur normal pentru Vrancea, a mai detensionat zona, ceea ce e foarte bine. Stați calmi!”, scrie un alt utilizator al rețelei de socializare.

„În munții Vrancei s-a simțit destul de tare, locuiesc în apropiere de Focul Viudin Andreașu, au fost 2 replici, prima mai scurtă, iar a doua parcă nu se mai oprea, zăngăneau ferestrele, sper sa nu fi pățit nimeni nimic!!!!!”, relatează Dorinel Chiriac.

„Roșiorii de Vede,02:12. S-a auzit parcă o bufnitură si apoi cutremurul. M-a legănat bine cu patul”, spune Dana.

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu