VIDEO Dacă imaginile sunt reale, este cel mai mare dezastru înregistrat de ruși de la invadarea Ucrainei...

VIDEO Dacă imaginile sunt reale, este cel mai mare dezastru înregistrat de ruși de la invadarea Ucrainei...

Forțele armate ale Ucrainei au publicat un videoclip în care arată 42 de tancuri rusești arse în regiunea Donețk. Ministerul ucrainean de la Kiev a descris imaginile ca arătând „drumul spre iad”.

Forțele armate ale Ucrainei susțin că au distrus 42 de tancuri și vehicule militare rusești în regiunea de est Donețk, scrie Business Insider .

Un videoclip distribuit de Brigada 58 Motorizată a Ucrainei arată tancurile arse și distruse.

Imaginile sunt însoțite de mesajul: „Se pare că în ultimele săptămâni, generalii lui Putin au făcut un sacrificiu pe scară largă zeilor lor infernali, trimițând la moarte și distrugere noi forțe și echipamente. Rezultatul sunt zeci de tancuri rusești și vehicule blindate arse”.

Ministerul ucrainean al Apărării a distribuit videoclipul pe X, fost Twitter, cu mesajul: „Drumul către iad. Zeci de tancuri și vehicule de luptă rusești au fost distruse pe o secțiune a frontului din regiunea Donețk”.

Business Insider nu a putut verifica în mod independent când sau unde au fost realizate filmările.

Luptele s-au intensificat în regiunea Donețk în ultimele luni, în contextul în care Rusia încearcă să câștige teren în jurul orașului Avdiivka, deja ocupat. Acum, forțele ruse vizează în prezent orașul Chasiv Yar, important din punct de vedere strategic. Oficialii ucraineni cred că Rusia intenționează să pună mâna pe regiunile Donețk și Lugansk în 2024.

Institutul Internațional de Studii Strategice (IISS) a raportat în februarie că ofensiva Rusiei la Avdiivka a dus la pierderi semnificative în rîndul trupelor, dar și ca echipamente militare. Raportul spunea la acel moment, că Rusia a pierdut 8.800 de vehicule blindate de luptă de când a început invazia în Ucraina, în februarie 2022.

Directorul general al IISS a mai spus în februarie că Rusia ar fi pierdut peste 3.000 de tancuri de când a început invazia. Site-ul olandez de informații Oryx estimează că pierderile sunt puțin sub 3.000.


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Americanii au venit la București pentru Halep. „A fost ca și cum m-ar fi lovit un camion”

3 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

4 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”

5 Știați cine sunt persoanele care inspectează Sfântul Mormânt încă din Vinerea Mare, înainte de miracolul Luminii Sfinte?