VIDEO Dăncilă anunță la Washington mutarea Ambasadei României la Ierusalim. Gest de o gravitate fără precedent! De ce nu le-ai spus, nenorocito, că pesediștii au votat împotrivă, la București, pentru Muzeul Holocaustului?

VIDEO Dăncilă anunță la Washington mutarea Ambasadei României la Ierusalim. Gest de o gravitate fără precedent! De ce nu le-ai spus, nenorocito, că pesediștii au votat împotrivă, la București, pentru Muzeul Holocaustului?

Dăncilă anunță la Washington mutarea Ambasadei României la Ierusalim. Gest de o gravitate fără precedent! De ce nu le-ai spus, nenorocito, că pesediștii au votat împotrivă, la București, pentru Muzeul Holocaustului? Da, oameni buni, cu asta trebuia să înceapă Dăncilă la Washington: Preşedintele PSD Liviu Dragnea anunţă „măsuri drastice" împotriva consilierilor generali PSD care nu au votat la şedinţa CGMB de luni 11 martie proiectul ce prevedea că un imobil de pe strada Lipscani va ajunge în administrarea Institutului "Elie Wiesel", în vederea realizării Muzeului de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România.” Asta trebuia să le spui, adevărul, nu căcaturile pe care ți le bagă pe gât infractorul de la București, nenorocita dracului! Asta este de fapt, adevărata voastră părere despre evrei, căcaților!

 Viorica Dăncilă a anunțat duminică, într-un discurs susținut la Washington, că ea, în calitate de prim-ministru, va muta ambasada României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

 

„Guvernul României a iniţiat un proces de evaluare a oportunităţii mutării Ambasadei României la Ierusalim. De aceea sunt încântată să anunţ astăzi, în faţa audienţei AIPAC, că după finalizarea analizei de către toţi actorii constituţionali implicaţi în procesul decizional din ţara mea şi în deplin consens, eu, ca prim-ministru al României, şi Guvernul pe care îl conduc vom muta ambasada României la Ierusalim, capitala Israelului”, a declarat ea, duminică, în cadrul Conferinţei Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC), care are loc în Statele Unite ale Americii.

”Susținerea față de Israel și față de comunitatea evreiască a fost preocuparea noastră constantă”, a mai spus șefa Guvernului.

Declarațiile au fost făcute de Viorica Dăncilă în cadrul vizitei private pe care a început-o în SUA pentru a participa la Conferința Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC).

„Preşedintele Camerei Deputaţilor din Parlamentul României m-a rugat să vă transmit că va promova în Parlament, în perioada imediat următoare, trei legi deosebit de importante pentru comunitatea evreiască din ţara mea şi din lume. Prima se referă la acordarea de drept a cetăţeniei române tuturor evreilor de origine română care au fost obligaţi să renunţe la cetăţenia română, atunci când au părăsit ţara lor, sub regimul comunist. În al doilea rând, vorbim despre acordarea de despăgubiri şi pensii speciale pentru supravieţuitorii Holocaustului din România, în semn de respect şi recunoaştere a suferinţelor acestor eroi. În al treilea rând, avem legea care garantează accesul la arhivele statului specialiştilor Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, pentru a cunoaşte adevărul asupra trecutului lor, din perioada celor două Războaie Mondiale”, a precizat ea.

Pe 17 aprilie anul trecut, Liviu Dragnea a confirmat dezvăluireaG4Media.ro care a scris în exclusivitate despre faptul că Guvernul a adoptat un memorandum pentru mutarea la Ierusalim a ambasadei României din Israel. Liderul PSD a spus atunci că Executivul a adoptat un memorandum „prin care se decide începerea procedurilor pentru mutarea efectivă a ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim”.

Adoptarea memorandumului nu a apărut printre actele normative menţionate de Guvern în comunicatul oficial de presă, iar purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, a declarat după şedinţă că „eu nu am văzut un memorandum de acest gen şi nu am de făcut niciun comentariu pe acest subiect”.

Memorandumul a fost adoptat în condiţiile în care ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, este în vizită în Libia şi nu a participat la şedinţa de Guvern.

Câteva zile mai târziu, reacția președintelui Klaus Iohannis a fost să condamne intenția Guvernului de mutare a ambasadei.

”În această etapă, relocarea ambasadei României în Ierusalim ar reprezenta o încălcare a dreptului internațional relevant. Ținând cont de toate aceste aspecte, Președintele Klaus Iohannis îndeamnă toți factorii guvernamentali și politici la responsabilitate și discernământ în ceea ce privește deciziile majore de politică externă ale României, cu efecte strategice, inclusiv asupra siguranței naționale și a cetățenilor români”, se arăta într-un comunicat dat publicității vineri de Administrația Prezidenițială.


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă