VIDEO Dăncilă, populism criminal! Cere îndreptarea legilor! Unde erai, nenorocito, când Iordache și Nicolicea le măcelăreau?

VIDEO Dăncilă, populism criminal! Cere îndreptarea legilor! Unde erai, nenorocito, când Iordache și Nicolicea le măcelăreau?

 Dăncilă, populism criminal! Cere îndreptarea legilor! Unde erai, nenorocito, când Iordache și Nicolicea le măcelăreau? Mai mult, a anunțat sâmbătă că ia în calcul organizarea unui referendum prin care să consulte populația pentru înasprirea drastică a pedepselor pentru crimă, viol și pedofilie.  Anunțul lui Dăncilă vine după ce partidul pe care îl conduce a masacrat legislația penală în ultimii ani în folosul infractorilor, modificările de legislație fiind denunțate inclusiv de partenerii europeni și transatlantici.

Mai mult, pentru schimbarea pedepselor penale nu e nevoie de modificarea Constituției, ci doar de modificarea Codului Penal. Or, aceasta se poate face prin amendarea legislației în Parlament, unde PSD-ALDE au majoritate, sau prin Ordonanță de urgență.

Dăncilă a mai spus că a înființat un grup de lucru inter-instituțional condus de Raed Arafat și că ia în calcul o ordonanță de urgență pentru corectarea deficiențelor.

De asemenea, șefa guvernului a mai spus că a amânat congresul PSD programat pentru 3 august. Dăncilă a cerut partidelor ”să nu politizeze” cazul fetei dispărute din Caracal.

Declarații integrale:

Am luat câteva decizii necesare, dar e nevoie de mai mult

mi-am anulat toate vizitele de azi. M-am întâlnit ugent cu ministrul de Interne care mi-a transmis planul de acțiune

I-am cerut ministrului Moga să se întoarcă la Caracal

Am decis un grup de lucru inter-instituțional pentru eficientizarea timpilor de răspuns, grup condus de Raed Arafat. Voi propune acest aspect la ședința CSAT de marți

Analizez un referendum de consultare a românilor pentru înăsprirea drastică a pedepselor pentru crimă, viol și pedofilie

Luăm în calcul o OUG pentru eliminarea tuturor deficiențelor legislative identificate de grupul de lucru

L-am chemat din concediu pe prefectul de Olt pentru a-l demite

E de datoria tuturor să ia măsuri și decizii pentru ca astfel de nenorociri să nu mai aibă loc

Cer un raport la CSAT minut cu minut de la primul raport de joi seară, care să prezinte cum a acționat fiecare. Aștept același lucru din partea tuturor

Aștept raport similar de la Iohannis și STS

Cer o atitudine similară din partea tuturor partidelor, cărora le cer să nu politizeze subiectul

Am amânat Congresul PSD din 3 august. Avem nevoie de măsuri ferme, să corectăm erorile de procedură care au dus la moartea unui copil nevinovat

Nu o să permit nimănui să se joace cu siguranța și viețile oamenilor


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...