VIDEO „Dați-ne dracului niște arme, vă rog. Se așteaptă să intru în luptă doar cu niște rahaturi”

VIDEO „Dați-ne dracului niște arme, vă rog. Se așteaptă să intru în luptă doar cu niște rahaturi”

Un veteran american care luptă alături de ucraineni contra trupelor ruse de invazie a făcut un apel pentru arme de calitate și muniție, acuzând că nu a văzut niciun fel de armament din cel anunțat că este livrat de țările occidentale.

Veteran american, supărat că forțele ucrainene nu au primit armele promise de OccidentFoto: Captura Twitter

”Acesta este un adevărat apel pentru ajutor”, spune James Vasquez într-un clip video postat pe Twitter în care își prezintă arma AK-47 primită, pe care a adăugat îmbunătățiri cumpărate de el, precum sistem optic și amortizor.

”Guvernul Ucrainei nu mi-a furnizat decât arma simplă. Intru în luptă doar cu astea: trei încărcătoare și o grenadă. Se așteaptă să intru în luptă doar cu aceste rahaturi. Nu știu unde sunt toate aceste arme care ar trebui să vină. Nu am văzut niciun M16 sau M4. Nu am văzut nimic din ce aș putea cu adevărat să folosesc, pe care să mă bazez. Vă rog dracului să ajutați și să încetați să spuneți că trimiteți chestii și să le trimiteți cu adevărat”, afirmă veteranul american.

Apelul este reluat și în textul care însoțește clipul video: ”Dați-ne dracului niște arme, vă rog. Nu vom câștiga cu arme de doi lei. Avem nevoie de (pușcă de asalt) M-16, (Carabine) M-4, dispozitive de țintire, inclusiv cu laser, muniție, muniție, muniție, Javeline, lansatoare AT-4 vechi și nenorocite, știu că sunt probabil în vreo unitate de depozitare, grenade cu fragmentare, dacă nu... puteți aduce atunci saci pentru cadavre”.

Vasquez este activ pe Twitter, unde postează imagini inclusiv cu zona în care luptă, la sfârșitul lunii trecute spunând că, împreună cu colegii săi ucraineni a eliberat un sat care era terorizat de o lună de trupele rusești.

El a strâns donații de zeci de mii de dolari, bani pe care i-a folosit pentru a cumpăra echipamente de protecție și dispozitive de îmbunătățire a armamentului primit, plus o dronă despre care a spus că schimbă total regulile jocului.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…