VIDEO Dezvăluiri explozive ale unui fost agent american/Putin a plantat spioni KGB „cârtițe” în interiorul CIA și FBI

VIDEO Dezvăluiri explozive ale unui fost agent american/Putin a plantat spioni KGB „cârtițe” în interiorul CIA și FBI

Vladimir Putin a plantat spioni KGB în interiorul Serviciilor Secrete ale Statelor Unite, iar noua carte a lui Robert Baer intitulată ”Al patrulea om”, lansată pe 17 mai 2022, face dezvăluiri explozive privind vânătoarea unui agent rus infiltrat înăuntrul CIA-ului.

El a făcut parte dintr-un grup de 4 ”cârtițe” ale Moscovei, dar nu a fost prins niciodată.

Rolul acestor ”cârtițe” ale lui Putin din interiorul Serviciile Secrete americane era să elimine orice agent rus care lucra pentru Statele Unite, din spatele ușilor închise, potrivit CNN .

Invazia lui Vladimir Putin din Ucraina a declanșat o nouă înghețare a relațiilor dintre Statele Unite și Rusia. Dar pentru unii veterani ai CIA și FBI, războaiele de spionaj, care au punctat primul Război Rece nu s-au terminat cu adevărat niciodată.

În anii ’80, trei americani ”cârtițe” spionau pentru Uniunea Sovietică – ofițerii CIA Edward Lee Howard și Aldrich Ames și agentul FBI Robert Hanssen – au ajutat Moscova să identifice, să aresteze și să închidă sau să execute agenții sovietici care spionau în secret pentru Statele Unite.

Acele pierderi de agenți au lăsat CIA-ul în întuneric la Moscova, timp de mulți ani. Ames și Hanssen au fost prinși și arestați, iar astăzi sunt în închisoare, în timp ce Howard a dezertat la Moscova, unde a murit în 2002.

Acum, există tot mai multe dovezi că ar fi existat și un al patrulea spion american important, ”cârtiță” a Rusiei în interiorul Serviciilor Secrete din SUA, care nu a fost prins niciodată.

Potrivit noi cărți ”The Fourth Man” a lui Robert Baer, publicată în America în 17 mai 2022, fost agent CIA până în anul 1997, în vârstă de 69 de ani, o vânătoare împotriva celui ”de-al patrulea bărbat”, care era suspectat că este un ofițer CIA, a început în anii ’90, dar nimeni nu a fost arestat sau acuzat vreodată în acest caz.

Detaliile secrete ale acestei investigații sunt dezvăluite pentru prima dată în cartea lui Robert Baer. ”Povestea agentului dublu rus din CIA, care a scăpat sună ca o afacere neterminată din Războiul Rece”, observă Baer în volum.

Cel mai mare schimb de spioni dintre SUA și Rusia

Dar ”ea începe să semene mai mult cu misterul celui de-al patrulea bărbat care este mult mai important din punct de vedere istoric decât o poveste de spionaj din vechea școală. Face parte din povestea mult mai mare a modului în care America l-a ratat complet pe Putin și învierea KGB-ului”.

Existența celui ”de-al patrulea bărbat” din interiorul CIA a fost dezvăluită pentru prima dată în 2023, în cartea ”The Main Enemy” scrisă de James Risen împreună cu fostul ofițer CIA Milt Bearden.

Acum, în 2022, Baer oferă noi detalii despre acest caz, inclusiv rolul cheie al unui agent KGB, care a furnizat informații cruciale CIA-ului despre cel de-la patrulea spion cârtiță. ”A fost absolut acest al patrulea om. Am avut o mulțime de lucruri inexplicabile, care nu puteau fi explicate de ceilalți trei”, a declarat John Lewsi, fost director adjunct al FBI.

Totul a pornit în 1988, când un ofițer CIA staționat la Addis Abeba, Etiopia, s-a întâlnit pentru prima dată cu cu un ofițer KGB Alexander Zaporozhski, cu nume de cod GTZORRO, pe care l-a poreclit ”Max”.

Acesta din urmă a dezvăluit de-a lungul anilor indicii despre faptul că KGB avea ”cârtițe” în interiorul Serviciilor Secrete ale SUA. Dovezile lui ”Max” au dus la depistarea lui Ames de la CIA (arestat în 1994) și a lui Hanssen de la FBI (arestat în 2001). Howard de la CIA a dezertat la Moscova în 1985, iar în 2002 a murit.

Zaporozhski a fost unul dintre cei mai importanți spioni ruși pe care CIA i-a avut vreodată. El a făcut greșeala să călătorească în Rusia, unde a fost arestat și a petrecut mulți ani în închisoare. A fost eliberat și trimis în SUA în 2010, într-unul dintre cele mai mari schimburi de spioni efectuat vreodată între Statele Unite și Rusia.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale