VIDEO Diana Cavallioti: Aș dori ca spectatorii să privească personajul Ana din "Ana, mon amour" cu inima deschisă

VIDEO Diana Cavallioti: Aș dori ca spectatorii să privească personajul Ana din "Ana, mon amour" cu inima deschisă

Actrița Diana Cavallioti, interpreta rolului principal feminin din "Ana, mon amour", de Călin Netzer, a declarat pentru AGERPRES că și-ar dori ca oamenii să privească personajul său "cu inima deschisă".

* Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO

Filmul "Ana, mon amour", ce prezintă povestea de dragoste complicată dintre Ana (Diana Cavallioti) și Toma (Mircea Postelnicu), va avea premiera pe marile ecrane românești pe 3 martie. Diana Cavallioti a vorbit pentru AGERPRES despre cum s-a apropiat de rol, despre cum ar vrea să fie văzută Ana de public și despre evoluția personajului.

"Mi-aș dori (ca publicul — n.r.) să o privească cu inima deschisă, să nu încerce să o pună la colț pentru că, așa cum cred că este văzută, îl face pe bietul Toma să sufere. Trebuie văzute ambele fațete ale monedei, pentru că e totuși o singură poveste cu două variante și, cumva, nu e drept față de Ana, pentru că vedem doar versiunea lui. Și atunci îmi doresc puțină bunăvoință", a mărturisit actrița.

Pentru ea, în apropierea de un personaj pe care urmează să îl joace, contează cel mai mult înțelegerea acestuia. Astfel, Cavallioti a vorbit despre cum a abordat rolul Ana. "Poate că am criticat-o din când în când, ceea ce mi se pare esențial pentru genul ăsta de rol. Da, sunt și actori care lucrează cu iubire, cu ură față de personaj, dar cred că cea mai importantă e înțelegerea (...). E parte din mine, cum să n-o iubesc?", a spus actrița.

Personajul principal feminin trece prin mai multe etape, pe parcursul filmului, iar Diana Cavallioti s-a referit la fiecare dintre acestea.

"Normal că nu pot să mă bucur pentru prima ei etapă, în care suferă și se află într-o stinghereală. E însingurată total și strigă 'Ajutor!' și nimeni n-o ajută. Oarecum e normal să îmi placă ultima parte, unde reușește să 'rupă porțile'", a afirmat ea.

Pentru Cavallioti, eroina filmului "e un personaj care reușește". "Cred că asta ar trebui să ne dorim cu toții, să reușim să ne salvăm de noi înșine fără să-i rănim pe ceilalți, dar, cumva, atât timp cât într-o relație nu există doar dependență, ci există și co-dependență, e mult mai grav și e vina amândurora, nu e doar de o singură parte", a apreciat ea.

Scenariul filmului "Ana, mon amour" este inspirat din romanul "Luminița, mon amour" de Cezar Paul-Bădescu. Cavallioti a mai spus că, pentru a nu "amesteca personajele", nu a citit cartea decât după ce a încheiat rolul.

"Am început să o citesc acum o lună cred. Nu am vrut să amestec în niciun fel personajele . Ana e Ana, Luminița e Luminița", a precizat ea.

Filmele de dragoste care o inspiră sunt "Scene dintr-o căsnicie", de Ingmar Bergman, și "Adele: Capitolele 1 și 2", de Abdellatif Kechiche.

"Astea sunt cele două filme care cred că, cumva, m-au inspirat, mi-am găsit un suport în ele", a adăugat ea.

AGERPRES/(A — autor: Oana Ghiță, editor: Florin Marin, imagine: Cătălin Soci, grafician: Andrei Șerban, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante