VIDEO Doamne, ce „dihanie”! Cele mai puternice avioane de luptă din lume, F-22 Raptor, au sosit la Câmpia Turzii pentru exerciții cu piloții români

VIDEO Doamne, ce „dihanie”! Cele mai puternice avioane de luptă din lume, F-22 Raptor, au sosit la Câmpia Turzii pentru exerciții cu piloții români

Un detașament format din avioane de luptă F-22 Raptor ale Statelor Unite a sosit la Câmpia Turzii pentru exerciții comune cu piloții români și italieni, au anunțat miercuri Forțele Aeriene Române.

Exercițiile anunțate au loc între 22 și 26 mai, însă Forțele Aeriene Române au făcut abia astăzi anunțul.

„Un detașament al Forțelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii din Europa (USAFE), compus din aproximativ 20 de militari și aeronave F-22 Raptor, va executa, în perioada 22-26 mai, misiuni de antrenament în comun cu militarii şi aeronavele din cadrul Forțelor Aeriene Române şi a Forţelor Aeriene Italiene.

Aeronavele americane au sosit luni, 22 mai, în Baza 71 Aeriană „ General Emanoil Ionescu” de la Câmpia Turzii.

Misiunile de instruire în comun au ca principal obiectiv creşterea interoperabilităţii între aliaţii din cadrul NATO, iar misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare”, se arată într-un mesaj postat de Forțele aeriene Române miercuri pe Facebook.

F-22 Raptor este un avion de superioritate aeriană de generația a 5-a al armatei americane, considerat cel mai puternic avion de luptă din lume, cu o manevrabilitate ieșită din comun.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante