VIDEO Dovada că-n România căcații fut în loc să pută!

VIDEO Dovada că-n România căcații fut în loc să pută!

Dovada că-n România căcații fut în loc să pută!

Bogdan Chirieac, în deschiderea interviului cu Tudorel Toader: „Avem un invitat care, pare greu de crezut într-o țară precum România de astăzi, a reușit să zguduie Statul subteran având la subraț cartea de Drept. Este vorba despre ministrul Justiției, profesor universitar, cu litere mari, Tudorel Toader.”

35 de secunde care spun exact spre ce se îndreaptă România:

Tudorel Toader a explicat în detaliu în acest interviu cu Bogdan Chireac cum poate un condamnat penal să ceară revizuirea sentinței. În interviul dat la DCNews.ro, Toader a enumerat pașii pe care trebuie să îi parcurgă condamnații penal, aflați „în pușcărie” sau nu.

Astfel, Toader a spus că în proiectul de modificare a Codului de procedură penală a apărut un nou motiv pentru a cere revizuirea sentințelor, dând ca exemplu protocoalele cu SRI, chiar dacă ele nu au fost denunțate până acum ca ilegale de vreo instanță.

Reamintim că proiectul de modificare a Codului de procedură penală a fost atacat de președinte și opoziție la CCR și a fost aspru criticat de aliații externi ai României.

“În proiectul de lege pentru modificarea Codului de procedură penală, la cauzele de revizuire s-a introdus o cauză nouă. Aceasta prevede revizuirea hotărârilor rămase definitive, dacă au fost pronunțate pe baza unor probe nelegale, gen interceptări făcute de organe neabilitate la urmărirea penală, adică SRI, sau dacă au fost administrate pe baza altor norme decât cele din procedură penală, gen protocoale. Nu este opera mea. E propunerea venită de la Comisia specială. A fost adoptată legea de modificare a Codului de procedură penală, prima Cameră, se află la Curtea Constituțională”, a afirmat ministrul Justiției, Tudorel Toader, în cadrul interviului.

“Prin urmare, chiar dacă va mai trece ceva timp, sper că nu foarte mult, legea de modificare a Codului de procedură penală cu această cauză de revizuire va intra în vigoare și orice român care va avea sentimentul că a fost condamnat pe baza unor probe nelegale, gen interceptări, pe baza unor reguli altele decât cele din procedura penală, gen protocoale, va putea solicita revizuirea”, a declarat ministrul Justiției.

“Nu numai cel care e în pușcărie. Și cel care are hotărâre definitivă poate să ceară revizuirea respectivei hotărâri. Sigur, dacă cineva a comis o faptă penală, o infracțiune, va răspunde penal. Dar chiar dacă a comis o faptă, nu poți să-i aplici alte reguli decât cele din Codul de procedură penală”, a zis Tudorel Toader la DCNews.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ești o incompetentă și o dobitoacă, fă nenorocito!” / Doctorița Andreea Moldovan, agresată de masturbatoa…

2 Culisele demiterii lui Voiculescu / Barna a rămas bujbe!Variantele luate în calcul de USR-PLUS

3 Așa o fi?

4 Cine sunt cei 19 membri ai misteriosului Grup de Comunicare Strategică / 12 dintre ei au grade militare

5 Gunoaiele României / Azi, Radu Cristescu, escrocul patentat care tinde să devină portavocea PSD