VIDEO Dragnea a fost inculpat oficial în dosarul TelDrum. A stat o oră în dubă, în curtea DNA, și tot atât cu procurorii

VIDEO Dragnea a fost inculpat oficial în dosarul TelDrum. A stat o oră în dubă, în curtea DNA, și tot atât cu procurorii

Liviu Dragnea a fost inculpat vineri, oficial, in dosarul Tel Drum. Fostul lider al PSD a fost dimineață la DNA pentru a i se aduce la cunoştinţă noua calitate în acest dosar.

El a fost citat pentru ora 10:00, însă încă de la ora 09:00 pe poarta DNA a intrat o dubă a Poliției, unde fostul șef al Camerei Deputaților a stat până i-a venit rândul să se prezinte în fața procurorilor. Dragnea e încarcerat la Penitenciarul Rahova, astfel că era de așteptat să fie adus cu duba, sub pază.

Foto: captură video Epoch Times România

Aproape de ora 10:00 a ajuns la DNA avocata lui Dragnea, Flavia Teodosiu. Ea nu a dat multe informații, doar că alte 9-10 persoane mai sunt citate azi de procurori.

”E un alt pas în procesul penal. Eu sunt avocat, îl apăr, acum dânsul va alege să spună cât dorește. A fost un om care a avut o pozitie în țara asta. (…)

Dânsul e un om care știe foarte multe lucruri, acum, ce alege dânsul să spună, nu stiu să vă răspund în plus”, a spus Flavia Teodosiu.

La câteva minute după ce avocata a intrat în sediul DNA, a fost scos din dubă și Liviu Dragnea.

Foto: captură video Epoch Times România

Dragnea a stat în fața procurorilor aproape o oră și jumatate, după care a fost condus de polițiști la duba din curtea DNA și înapoi la Rahova.

Avocata sa a spus, la ieșire, că a durat atât pentru că au fost multe documente de citit.

”S-a pus în mișcare acțiunea penală, e un alt moment în procesul penal. A durat atât pentru că sunt foarte multe hârtii de citit. Ordonanța este foarte mare și trebuie citită și am citit parțial cât s-a putut”, a spus Teodosiu.

Întrebată cum a reacționat Dragnea, aceasta a răspuns sec: ”Cum credeti ca a reacționat? Ca un om care primește o hârtie pe care trebuie să o citească”.

Întrebată și dacă această nouă inculpare îi poate afecta șansa de liberare condiționată, jurnaliștii semnalând că Dragnea se apropie de executarea unei treimi de pedeapsă, Teodosiu a spus doar ”eu zic să mai citiți”.

Dragnea și Dosarul Tel Drum – acuzațiile DNA

În noiembrie 2017, Liviu Dragnea a fost pus sub urmărire penală sub acuzaţiile de constituire a unui grup infracţional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul, într-un dosar în care sunt urmărite penal alte opt persoane, între care reprezentanţi ai firmei Tel Drum.

Potrivit procurorilor DNA, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a iniţiat un grup infracţional organizat care acţionează şi în prezent şi din care au făcut şi fac parte funcţionari ai instituţiilor din administraţia publică şi persoane din mediul de afaceri.

Grupul, iniţiat în anul 2001, are ca principal scop obţinerea frauduloasă a unor sume importante din contractele finanţate din fonduri publice, prin comiterea unor infracţiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, spun procurorii DNA.

Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) a dat publicităţii la acel moment un comunicat, menţionând că DNA a subliniat rolul OLAF şi amintind că Oficiul a recomandat recuperarea fondurilor în acest caz şi începerea acţiunii judiciare. Directorul instituţiei consideră că este vorba despre un exemplu perfect de colaborare pozitivă cu atorităţile naţionale.

Foto: captură video Epoch Times România


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro