VIDEO Dragnea, ce faci dacă-ți ordonă Netanyahu s-o dai afară pe Carmen Dan după ce jandarmii i-au bătut în halul ăsta pe turiștii israelieni?

VIDEO Dragnea, ce faci dacă-ți ordonă Netanyahu s-o dai afară pe Carmen Dan după ce jandarmii i-au bătut în halul ăsta pe turiștii israelieni?

Dragnea, ce faci dacă-ți ordonă Netanyahu s-o dai afară pe Carmen Dan după ce jandarmii i-au bătut în halul ăsta pe turiștii israelieni? Mai mulți turiști israelieni au fost scoși din taxi și loviți de jandarmi în timpul intervenției de vineri, din zona Piața Victoriei, ambasada Israelului în România calificând incidentul drept unul „inacceptabil și extrem de serios”.

Chanel 12, un post de televiziune din Israel, a difuzat luni dimineața povestea unui grup de turiști israelieni care vineri seară, aflându-se în vacanță la București, ”au primit o bătaie soră cu moartea” de la jandarmii români.

”Mai mulți turiști israelieni care s-au întors de la București acuză că, vineri seara, au fost scoși afară din taxiul în care se aflau de către mai mulți jandarmi care i-au bătut fără niciun motiv. Unul dintre cei agresați, Avi Sadeh, s-a întors în Israel cu semne de violență pe corp și a povestit experiența prin care a trecut”, se arată pe site-ul mako.co.il, citat de  G4Media.ro .

Sadeh, mai scrie publicația israeliană, îi acuză pe jandarmii români că l-au scos afară, pe el și pe prietenii săi, din taxi fără niciun motiv și au început să-i bată, numind agresiunea drept un linșaj.

”Eu, un prieten de-ai mei și un cuplu am plecat spre un restaurant cu un taxi. Pe drum am văzut un baraj al forțelor de ordine și am aflat că în București sunt proteste. Șoferul mașinii a încetinit, dar a fost tras pe dreapta și jandarmii ne-au scos din taxi și efectiv ne-au linșat”, a povestit Avi Sadeh postului de televiziune israelian Chanel 12.

”Le-am arătat pașaportul și am încercat să le explic că suntem turiști și că este vorba de o neînțelegere, dar acest lucru nu i-a interesat. Este halucinant. Nimeni nu ne-a cerut scuze. Am fost la Ambasada Israelului din București, dar era închis. Vreau să depun plângere împotriva Jandarmeriei române”, a mai povestit turistul israelian bătut de jandarmi în Capitală.

Într-o înregistrare postată pe Facebook de Clubul Taximetriștilor se vede cum un șofer de la Speed Taxi este oprit de jandarmi, iar clienții sunt dați jos din mașină și luați la bătaie.

”Taximetrist de la Speed Taxi bătut cu japca de jandarmi. Clienții nevinovați luați la bătaie. Lângă intersecția dintre Mihalache și dr. Felix Iacob. jandarmii zguduie un taxi și apoi calcă pe cap oamenii dinăuntru, jandarmii îmbrâncesc jurnaliștii care FILMEAZĂ. În ce țară trăim oameni buni, oameni scoși din mașini și bătuți cu atâta ură?”, este mesajul care însoțește înregistrarea.

Povestea lui Avi Sadeh a fost confirmată luni de Ambasada Israelului din România, care a anunţat că patru turişti israelieni au fost bătuţi de forţele de ordine la mitingul de vineri seară din Bucureşti.

“Având în vedere dovezile pe care le avem în acest moment, se pare că turişti israelieni nevinovaţi s-au aflat foarte aproape de locul unde s-au petrecut incidentele violente de vineri seară, în timp ce mergeau, cu un taxi, de la hotel către un restaurant din Bucureşti”, a precizat, într-un comunicat transmis AGERPRES, Ambasada Israelului cu privire la incidentul în care au fost implicaţi 4 turişti israelieni.

Totodată, Ambasada Israelului a arătat că turiştii israelieni au fost bătuţi de forţele de ordine, în ciuda faptului că au arătat paşapoartele străine şi au explicat că nu au de-a face cu evenimentele în curs.

“Au fost opriţi, traşi afară din maşină şi, în ciuda faptului că au arătat paşapoartele străine şi au explicat că nu au nimic de-a face cu evenimentele în curs, au fost bătuţi de către forţele de ordine. Considerăm acest incident ca fiind inacceptabil şi extrem de serios. Turiştii israelieni care au avut de suferit de pe urma intervenţiei brutale vor depune plângere penală împotriva agresorilor”, a mai transmis Ambasada Statului Israel.



Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”