VIDEO Dragnea: Eu nu voi mai veni cu o altă propunere de premier; dacă va fi refuzată, ne vedem în altă parte

VIDEO Dragnea: Eu nu voi mai veni cu o altă propunere de premier; dacă va fi refuzată, ne vedem în altă parte

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că nu va face o altă propunere de premier în cazul în care șeful statului Klaus Iohannis va refuza nominalizarea lui Sevil Shhaideh.

* LIVE UPDATE Președintele Iohannis a început consultările cu partidele parlamentare

"Eu nu voi mai veni cu o altă propunere. Dacă va fi refuzată, ne vedem în altă parte. (...) Am spus de la început că noi vom avea o singură propunere. Punct. Nu vom veni cu o altă propunere. Dacă această propunere va fi refuzată neexistând niciun motiv constituțional sau din punct de vedere al drepturilor fundamentale să fie refuzată, atunci vom înțelege că nu s-ar dori ca cei care au câștigat alegerile și au majoritate să facă Guvernul. Nu are rost să venim cu a doua propunere", a spus Dragnea, după consultările de la Palatul Cotroceni.

El a susținut că nu are nicio relație de rudenie cu Sevil Shhaideh, adăugând că aceasta este membru PSD din iulie 2015.

Liderul social-democraților a precizat că "orice Guvern care este instalat pleacă cu gândul și cu speranța că are un mandat plin".

Potrivit lui Liviu Dragnea, pe Sevil Shhaideh o recomandă pentru funcția de prim-ministru "capacitatea de muncă, știința administrației, viziunea de dezvoltare, o foarte bună pregătire pe absorbția de fonduri europene".

"Sevil are autoritate prea mare, câteodată prea mare", a spus liderul PSD.

El a explicat și afirmațiile cu privire la modul în care va arăta propunerea de premier. "Eu am plecat de la o întrebare glumeață la o emisiune. (...) Am răspuns și eu în glumă. M-au întrebat cum arată premierul, pentru că mi se tot puneau întrebări dacă e blond, brunet, scund, deci cum arată și am spus că arată bine și doamna Sevil Shhaideh arată bine", a declarat Dragnea.

De asemenea, el a subliniat, întrebat în acest sens, că Sevil Shhaideh este cetățean român care are toate drepturile.

Dragnea a susținut că nu va avea niciodată o atitudine de a conduce sau coordona ceva din umbră, ci ceea ce va face va fi asumat public.

Liderul PSD a afirmat că, în cazul în care premierul va fi desemnat săptămâna aceasta, săptămâna viitoare va exista și Guvernul.

"Nu avem de gând să pornim niciun conflict, dar dacă demersul nostru, atitudinea noastră, legitimitatea dată de vot nu vor fi respectate, atunci vom acționa în consecință. Cu toate astea, eu (...) plec de la prezumția de bună credință a președintelui, pe care o așteptăm să se exercite în zilele următoare. Nu voi genera niciun război, dar nu am fugit și nu voi fugi niciodată de pe câmpul de luptă", a adăugat președintele PSD.

Liviu Dragnea a mai spus că discuția cu șeful statului a fost destul de așezată și normală.

"I-am spus că ne interesează și este deja prins în programul nostru ca stabilitatea macro-economică să fie menținută, elementele de securitate ale României să fie menținute și întărite. I-am reiterat angajamentul nostru care nu este schimbat și este prevăzut deja în buget de 2% din PIB pentru Apărare. De asemenea, i-am spus dlui președinte că și Guvernul va fi format, în cazul în care va accepta această propunere, din oameni care merg acolo la muncă și sunt deschiși pentru colaborare în limitele Constituției și ale legislației cu toate instituțiile statului român, cu condiția ca toate instituțiile să înțeleagă că sunt instituțiile statului român și trebuie să acționeze instituțional și nu împotriva românilor", a adăugat Dragnea.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA