VIDEO Dragnea, noi amenințări și acuzații demente! Anunță suspendarea președintelui!

VIDEO Dragnea, noi amenințări și acuzații demente! Anunță suspendarea președintelui!

Dragnea, noi amenințări și acuzații demente! Anunță suspendarea președintelui!

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a lansat joi un nou atac la adresa președintelui Klaus Iohannis despre care a spus că se comportă ca un dictator și că luni coaliția va decide în legătură cu suspendarea din funcție a șefului statului. Dragnea a avut un comportament extrem de agresiv la adresa jurnaliștilor care îi puneau întrebări.

Întrebat cât mai așteaptă un răspuns de la președinte în privința revocării șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, Dragnea a răspuns: „Eu nu aștept răspuns. Nu trebuie să-mi dea mie răspuns, ci Constituției, Constituție de care își bate joc. Nu-l interesează legea, Constituția, îl interesează propriul interes și propria protecție”.

”Își bate joc de constituție, îl interesează doar propria protecție. Spunea ieri de dictatura majorității, asta e abordarea unui dictator. Majoritatea e un pilon al democrației, de-aia merg oamenii la alegeri. E deranjat de majoritate. E logica întoarsa a unui dictator, care vrea subordonate instituțiile justiției, serviciile”, a declarat, nervos, liderul PSD.

Întrebat despre suspendarea din funcție a președintelui Iohannis, Dragnea a spus: ”I-am spus (lui Tăriceanu – n.red.) că din punctul meu de vedere e o opțiune serioasă, că dacă stăm și ne plângem că nu respectă Constituția, mai trimite un consilier să facă presiuni pe judecătorii CCR. Dacă noi doar stăm și constatăm, nu ne exercităm un atribut important al Parlamentului. Si dl Tăriceanu a spus că e de acord și trebuie să analizăm serios zilele astea și luni să luăm o decizie”.

Chestionat în continuare dacă Tăriceanu este cel care are ultimul cuvânt în privința suspendării șefului statului, Dragnea a spus că ”nu există un ultim cuvânt în coaliție”. ”Luăm deciziile prin consens. Avem o relație foarte bună”, a adăugat el.

”Îl întreb pe domnul Mișa (șeful ANAF – n. red.): au de gând acum să recupereze sutele de mii de euro de la domnul Iohannis? E făcută plângerea împotriva lui Iohannis, e ping-pong între DNA și Parchetul General. E vorba de case obținute prin fals. Noi ne aflăm în situația, în fața unuia care spune că nu îl interesează Constituția”, a mai spus Liviu Dragnea.

El l-a mai acuzat pe Iohannis că „girează plângeri penale pentru înaltă trădare împotriva primului ministru” și „cere demisia primului ministru”.

De asemenea, Dragnea i-a reproșat președintelui că merge la summit-uri externe fără a discuta înainte cu premierul și Parlamentul.

„Nu știe nimeni de ce merge, ce vorbește acolo, ce angajamente verbale -că altfel de angajamente nu poate lua - face în numele statului român”, a spus Dragnea.

Președintele Camerei Deputaților mai spune că Gabriel Vlase nu ar fi trebuit să depună jurmământul la Cotroceni, ci la Parlament, pentru că „forul legislativ suprem al poporului” este cel care l-a votat.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu stă niciodată cu fața la...” / Detalii despre cum făceau amor „elevul” Dani Oțil și „mămica” Mihaela Rădules…

2 Noi amănunte / E râcă mare în lumea bună a Capitalei! Gaborii i-au spart petrecerea aniversară miliardarului Thi…

3 Uite-o pe „micuță”! / Dianei Șoșoacă încep să-i iasă la iveală rădăcinile de la Secu!

4 Irina Rimes, în călduri?

5 Beizadele PSD / Dezmăţ cu droguri, amor şi peste 100 de tineri la un loc