VIDEO Dragnea, noi atacuri, mârâieli și insinuări perverse la adresa președintelui

VIDEO Dragnea, noi atacuri, mârâieli și insinuări perverse la adresa președintelui

Dragnea, noi atacuri, mârâieli și insinuări perverse la adresa președintelui. Pentru că, probabil, i s-a transmis de către consultanții israelieni că a ieșit prost cu minciuna despre vacanță, Dragnea a ieșit iar la microfoane. Dragnea l-a criticat pe preşedinte şi pentru apelul său la societatea civilă. "Ideea că e un om care stabilește cine e bun, cine e rău, cine are voie, cine nu are voie să facă ceva, nu e bine. Se incită lumea să iasă în stradă, ca nu cumva această majoritate să facă ceva, mi se pare o ieșire din democrație. Există riscul să se înțeleagă în felul ăsta", a declarat Dragnea.

Despre declarația președintelui în legătură cu miniștrii vizați de ancheta DNA:

"Nu trebuie să-i răspund. Mi-am exprimat un punct de vedere. Dacă dumnealui nu a fost in tara luni, poate nu a fost informat corect. A fost o discutie destul de serioasă in BPN, care s-a incheiat cu acea decizie. Li s-a transmis celor doua doamne sa nu demisioneze si le-am intrebat ce decizie au, pentru ca decizia este a lor. Sunt doua posturi importante in guvern si nu ar face bine sa plece acum", a declarat Dragnea.

Despre comunicarea cu Iohannis:

"Eu am tot spus si spun de doi ani ca e bine sa comunicam, sa ne intalnim sa discutam. O discutie nu face rau. Daca face ceva, face bine. In ceea ce priveste legile justitiei, oricand se poate face o analiză pe text ca sa intelegem si noi de unde vine atata suprare. Am inteles ca e vorba despre numirea procurorilor sefi. Eu mi-am spus un punct de vedere. In ceea ce priveste Inspecţia Judiciară si ministrul a spus si eu cred ca IJ trebuie sa devina un organism independent", a mai afirmat Dragnea.

Dragnea l-a criticat pe preşedinte şi pentru apelul său la societatea civilă:

 „Nu, eu am citit cu atenție, pregătiți-vă bine când citați din președintele nostru, al tuturor. Dumnealui a spus că a spus anul trecut că nu și-ar dori. Și uite, vedeți la ce s-a ajuns? Numai că românii au votat într-un fel și se pare că în continuare au o susținere și mai mare pentru o anume parte a politicii românești. Dar ideea că unii-s buni, alții-s răi și este un singur om în România care stabilește cine e bun, cine e rău, cine are voie să facă ceva, cine nu are voie să facă ceva. De asemenea, să se incite lumea să se iasă în stradă pentru ca nu cumva această majoritate să facă nu știu ce, mie mi se pare că este o ieșire din democrație. Adică o ieșire sau...un pas.

(Reporter: Vi s-a părut o invitație la proteste?) Dar n-am văzut-o numai eu, foarte mulți oameni au comentat, există riscul să se înțeleagă în felul ăsta. Eu cred că totuși e bine ca toți să nu uitam că Parlamentul României - această instituție - este singura care poate legifera. Singura. Și atrag atenția tuturor să se mai abțină de la presat Parlamentul, de la a mai amenința Parlamentul, de a încerca să blocheze Parlamentul să gândească, să elaboreze, să dezbată și să voteze și să aprobe legi. Asta nu se poate accepta. (...) Eu vă spun sincer, îl respect foarte mult pe președintele României, dar a făcut suficientă analiză”, a spus Liviu Dragnea.

Minciună:

Dragnea susține că premierul nu l-a informat despre faptul că va depune sesizarea la CCR.

”Nu m-a informat, dar eu cred că aici, dacă este o sesizare trebuie să plece de la Ministerul Justiției. Nu am apucat să vorbesc cu premierul azi”, a declarat Liviu Dragnea.

Despre abuzuri, Iohannis(iar!!!) și Toader:

"Culmea e că oricine altcineva din acest sistem de justiţie şi din cei care lucrează în nişte instituţii respectabile de presă îşi permit să spună orice, îşi permit să ceară condamnarea unora, eliberarea altora, pedepsirea unor judecători care au îndrăznit să dea o altă decizie, să certe procurori şi magistraţi, să spună orice. În schimb, ministrul Justiţiei n-are voie să răspundă la o întrebare. Cu ce a împietat mersul Justiţiei? Noi discutăm despre asta sau despre abuzurile care au început să fie scoase la iveală? Astea sunt marile întrebări şi pentru preşedintele României între două deplasări super importante: despre ce se întâmplă cu procurorii care fac abuzuri, care şantajează şi presează sau obţin nişte denunţuri mincinoase, despre scandalul de la Inspecţia Judiciară, despre discuţiile care au fost în CSM, despre încercarea în CSM de a decapita Inspecţia Judiciară. Astea cred că sunt marile întrebări, nu o o virgulă din discursul preşedintelui sau nişte cuvinte pe care le interpretăm nu ştiu cum", a declarat Dragnea.

Liderul PSD a mai afirmat că, fiind a treia descindere a DNA în Guvern anul acesta, "te duci cu gândul" la o lovitură de stat. "Totuşi, încep mulţi oameni să pună întrebarea: Cineva care câştigă alegerile are voie să facă un guvern sau nu? Sau tot aceleaşi forţe care hotărau înainte, dacă nu vin nişte oameni care le convin lor, fac în aşa fel încât să dispară, să fie un guvern care de fapt să nu exprime dorinţa legitimă a cetăţenilor şi a parlamentului, ci să urmărească nişte interese care nu sunt transparente?", a mai declarat Dragnea.

Despre Iohannis/DNA:

Dragnea a comentat şi faptul că preşedintele Iohannis se declară mulţumit de şefa DNA şi că procurorii care au vorbit despre lucrurile necurate din sistem sunt în afara lui, au deci o problemă.

"Domnul preşedinte de unde ştie că ceea ce spune e adevărat? Are informaţii de acolo? Sistemul este la mâna lui sau îşi dă cu părerea ca şi noi şi atunci fiecare greşim, ne dăm cu părerea din ce aflăm de la dumneavostră sau de ce apare din presă", a mai declarat Liviu Dragnea.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro