VIDEO Ducesa de York va publica primul său roman de ficţiune istorică

VIDEO Ducesa de York va publica primul său roman de ficţiune istorică

Sarah Margaret Ferguson, ducesă de York, a scris primul său roman de ficţiune istorică, care va fi publicat de editura specializată în romane de dragoste Mills & Boon, potrivit bbc.com .

Foto: (c) Sarah Ferguson / Facebook.com


Intitulată ''Her Heart for a Compass'', cartea este inspirată din viaţa unei mătuşi îndepărtate, Lady Margaret Montagu Douglas Scott.

Foto: (c) www.harpercollins.com


Ducesă de York a mai scris literatură pentru copii, nonficţiune despre regina Victoria şi un volum de memorii.

''Sunt mândră că pot aduce propriul brand de ficţiune istorică pe piaţa editorială'', a spus ducesa.

''Totul a început odată cu studierea istoricului familiei mele. Cercetând mai multe despre istoria familiei Montagu-Douglas Scott, am descoperit-o pentru prima dată pe Lady Margaret, care m-a fascinat întrucât avem un prenume în comun'', a adăugat ea.


''Deşi părinţii acesteia, ducele şi ducesa de Buccleuch, erau prieteni apropiaţi cu regina Victoria şi prinţul Albert, nu am reuşit să descopăr mai multe informaţii despre anii de tinereţe ai tizei mele şi aşa a apărut ideea care a dus la naşterea 'Her Heart for a Compass''', a mai spus ducesa de York.

Deşi povestea include şi persoane sau evenimente din viaţa reală, ducesa a precizat că şi-a lăsat ''imaginaţia să zboare''.

''Am o pasiune mai veche pentru cercetarea istorică şi pentru a spune poveşti cu protagoniste puternice în film şi televiziune'', a adăugat aceasta.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale