VIDEO Echipajul unei aeronave militare și-a văzut „îngerul păzitor”

VIDEO Echipajul unei aeronave militare și-a văzut „îngerul păzitor”

Un fenomen optic rar a fost filmat de un echipaj al unei aeronave Antonov An-30 a Ministerului Apărării. E vorba de reflecția pe pământ a aeronavei înconjurată de o aură luminoasă, asemănătoare unui curcubeu.

”Echipajul aeronavei militare AN-30 a avut ocazia să observe un fenomen optic rar, numit și „halo-ul pilotului”. Într-un zbor la o altitudine de 3500 m, cu un strat subțire de nori dedesubt, umbra aeronavei a fost însoțită de un curcubeu circular, ca o aură. Se spune că și-au văzut „îngerul păzitor”. Asemenea fenomene optice au început sa fie documentate din secolul 18, și se formează în condiții propice de iluminare și umiditate crescută”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a MAPN.

Aeronava Antonov An-30 de unde s-au făcut filmările  este proiectată pentru executarea misiunilor de fotografie aeriană. ”Avionul are o structură integral metalică şi este echipat cu o gamă largă de senzori în spectrul vizibil şi infraroşu, integrate în fuselaj”, susține MAPN.

În momentul de faţă Forţele Aeriene Române folosesc avionul pentru misiuni geodezice şi pentru misiunile din cadrul acordului „Open Skies”.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Americanii, semnal de forță! Priviți ce dihanie au scos din adâncuri!

2 Din culisele marilor tunuri / Cine este în spatele firmelor care importă 90% din gazul rusesc?

3 Priviți ce mută Rusia la granița cu Ucraina!

4 VIDEO Demonstrație de forță a MApN?

5 A comis-o! Un sfârc nărăvaș a sărit din cupa sutienului Biancăi Drăgușanu!