VIDEO Ei sunt soldații ruși care au împușcat doi civili neînarmați!

VIDEO Ei sunt soldații ruși care au împușcat doi civili neînarmați!

Momentul când doi civili ucraineni neînarmați au fost împușcați de soldați ruși a fost surprins de camerele de supraveghere.

Filmarea, făcută publică de BBC , va fi folosită ca probă de procurorii ucraineni.

Atacul a avut loc la sfârșitul lunii martie, în fața unui magazin de bicilete din apropierea Kievului. Una dintre victime era proprietarul, iar cealaltă era Leonid Oleksiovici Pliats, paznicul magazinului.

Jurnaliștii au făcut o investigație, stând de vorbă cu persoanele cu care Leonid a vorbit în ziua respectivă și cu luptătorii ucraineni care au încercat să-l salveze.

Cum s-a produs atacul

Rușii sosesc într-o dubă furată, pe care fusese vopsit semnul semnul V, și cuvintele Tank Spetsnaz. Poartă uniformă și se apropie cu armele ridicate, cu degetele pe trăgaci.

Pentru a le arăta că nu este un pericol, Leonid se îndreaptă spre ei cu mâinile ridicate.

Inițial, rușii vorbesc cu el și cu șeful lui prin gard. Nu există audio pe filmare, dar bărbații par calmi, chiar fumează. Apoi, ucrainenii se întorc și soldații par că pleacă.

Dar se întorc brusc și îi împușcă pe cei doi bărbați de mai multe ori în spate.

Unul dintre civili a murit pe loc, dar Leonid reușește cumva să se ridice în picioare. El chiar își leagă centura în jurul coapsei pentru a încetini sângele, apoi se împiedică în cabina lui, de unde cheamă ajutor.

Unul dintre prietenii lui, Vasil Podlevskyi, cu care a vorbit după ce fusese atacat, a povestit că Leonid i-a spus că soldații au susținut că nu ucid civili, apoi l-au împușcat.

”L-am întrebat dacă se poate măcar bandaja și mi-a spus: ”Vasi, abia m-am târât aici. Totul doare atât de tare. Mă simt foarte rău", a povestit prietenului lui Leonid.

”Așa că i-am spus să rămână acolo și am început să sun la apărarea teritorială”, a mai povestit acesta.

În timp ce agentul de securitate zăcea sângerând, soldații au intrat în clădire, fiind filmați în biroul directorului în timp ce beau whisky-ul și căută în dulapuri. La un moment dat, unul dintre ei își dă seama că sunt filmați și sparge una dintre camerele video.

Din nefericire, până să ajungă luptătorii voluntari, Leonid a murit.

”Tatăl meu nu era militar, era pensionar. Au ucis un bărbat de 65 de ani. Pentru ce?”, a declarat fiica lui Leonid. Ea este în străinătate și nici măcar nu și-a putut îngropa tatăl din cauza războiului.

Iulia speră că cei responsabili vor fi judecați.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia