VIDEO El este pușcăriașul analfabet folosit de Antena 3 să-l atace pe Nicușor Dan!

VIDEO El este pușcăriașul analfabet folosit de Antena 3 să-l atace pe Nicușor Dan!

Jurnaliștii de la RiseProject l-au găsit pe bărbatul pe care Oana Stancu-Zamfir l-a prezentat joi seara la Antena 3 pentru a-l ataca pe Nicușor Dan. Se numește Valentin Daniel Bololoi și este personajul cu vocea distorsionată și imaginea protejată, prezentat ieri drept „bomba bombelor, detonată!” pe burtiera galbenă a emisiunii lui Mihai Gâdea.

Bololoi a fost arestat în 2002 pentru tâlhărie, cunoscut fiind de atunci cu antecedente penale. Împreună cu patru complici, i-a furat unei femei bijuteriile, un aparat foto și alte bunuri personale. A ieșit din pușcărie un an și jumătate mai târziu.

Tâlhăria s-a consumat într-un bar de noapte din sectorul 3, scriu jurnaliștii de la Rise Project.

Fostul pușcăriaș pare un om fără școală și care folosește multe cuvinte și expresii ale căror sensuri, în mod evident, nu le cunoaște. Mai mult, păcălit de jurnalistul Rise Project că e din echipa Oanei Stancu, pentru a obține confirmarea că el este „martorul sub acoperire”, Bololoi îl sună din nou pe ziarist să- spună că o să-i facă plângere penală pentru că s-a prezentat cu alt nume.

Dialogul e savuros și demn de o scenetă umoristică:

Ce a scris Rise Project:

Hai să vezi cine e misteriosul cu care a vorbit aseară Antena 3:
Se numește Valentin Daniel Bololoi și este personajul cu vocea distorsionată și imaginea protejată, prezentat ieri drept "bomba bombelor, detonată!" pe burtiera galbenă a emisiunii lui Mihai Gâdea.
Sub protecția anonimatului, el a făcut mai multe acuzații la adresa principalului contracandidat al Gabrielei Firea, susținută fervent de postul tv.
Domnul Bololoi a fost arestat în 2002 pentru tâlhărie, cunoscut fiind de atunci cu antecedente penale. Împreună cu patru complici, i-a furat unei femei bijuteriile, un aparat foto și alte bunuri personale. A ieșit din pușcărie un an și jumătate mai târziu.
Tâlhăria s-a consumat într-un bar de noapte din sectorul 3, zonă dominată de un temut clan interlop: Caranii.
Ani mai târziu, în 2014, Valentin Daniel Bololoi a ajuns martor în dosarul de crimă organizată al Caranilor și Duduienilor, în care cele două clanuri sunt acuzate de cămătărie asociată cu jocurile de noroc. Bololoi a descris în instanță luptele de putere din subteranele Bucureștiului și momentele în care a participat activ la acestea, în calitate de apropiat al lui Aurel Răducan, unul dintre liderii Caranilor.
În 2016, același personaj conducea un hotel din Târgu Mureș care a țepuit peste 200 de oameni cu banii pentru Revelion. Afacerea avea probleme legale mai vechi. Detalii, aici: https://bit.ly/3cu1bCN
Cel mai important însă: în 2012, Valentin Daniel Bololoi a prestat și pentru magnatul imobiliar Marius Locic. Acela este contextul la care s-a referit în interviul difuzat aseară de Antena 3, spune el.
Tribunalul București suspendase în acel an autorizația de construire a unui imobil de cinci etaje, pe care Valeriu Stoica (fost ministru liberal al Justiției) si miliardarul Locic voiau să-l construiască în cartierul Cotroceni. Sentința dădea atunci câștig de cauză asociației "Salvați Bucureștiul", condusă de Nicușor Dan. Detalii, aici: https://bit.ly/32ZB9Ej
Partener cu Gigi Becali, inclusiv în celula de la închisoarea Jilava, Marius Locic a fost condamnat în cazul răsunător de corupție al senatorului PSD, Cătălin Voicu, pentru care colecta mită. A fost consiliat în imobiliare de trei generali SIE. Detalii, aici: https://bit.ly/3kI71De
RISE a avut azi două discuții cu Valentin Daniel Bololoi. În prima, reporterii au pretins că lucrează la Antena 3 și că doresc să programeze, tot "anonim", un interviu similar cu cel de ieri. Bololoi a fost de acord.
A doua convorbire a fost inițiată de el, după ce ne-a verificat în prealabil la postul TV și a realizat că s-a deconspirat.
 
Cum s-a fâsâit bomba bombelor la Antena 3, demontată chiar de Badea, Ciuvică și Cristoiu
 
Epic fail în campania de linșaj a lui Nicușor Dan la Antena 3. Oana Zamfir a prezentat, joi seara, un interviu cu un presupus reprezentant legal al unor proprietari, care a susținut, cu vocea distorsionată pentru a nu fi recunoscut, că Asociația lui Nicușor Dan ar fi făcut o acțiune în instanță împotriva unui dezvoltator imobiliar pentru a obține bani și apartamente. O poveste încâlcită și prost pusă în scenă, cu numele fostului ministru al justiției, Valeriu Stoica, târât în poveste pentru mai multă credibilitate.

Interviul nu i-a convins însă nici măcar pe invitații din studio. Primul care i-a spus Oanei Zamfir că ”n-a ieșit de data asta” a fost Ion Cristoiu, care i-a făcut praf înregistrarea. Mirce Badea s-a enervat că interlocutorul n-are curaj să-și asume identitatea și se ascunde sub anonimat iar Mugur Ciuvica s-a arătat sceptic că noile dezvăluri vor avea vreun impact. I-a rămas lui Adrian Ursu sarcina ingrată de a salva onoarea postului, și să proclame că, pe fondul fricii generale de Nicușor Dan și de presupusa protecție de care se bucură, ”orice voce, fie ea și distorsionată, este de aplaudat”.

O frază care suprinde perfect esența Antenei 3. Bomba bombelor s-a fâsâit joi seara imediat după detonare. Mega-dezvăluirea împotriva lui Nicușor Dan a mirosit atât de urât, încât până și Cristoiu, Badea și Ciuvică au simțit nevoia să-și ducă mâna la nas în direct. Iar dovada lipsei totale de credibilitate a așa-zisei dezvăluiri a venit tot de la Antena 3: postul lui Voiculescu nu a mai difuzat vineri nici o știre despre ”bomba – bombelor” de joi noapte.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa