VIDEO Elevii din școlile fără calculatoare ar putea fi transportați pentru a face TIC la alte școli

VIDEO Elevii din școlile fără calculatoare ar putea fi transportați pentru a face TIC la alte școli

Elevii din mediul rural care învață în școli fără calculatoare ar putea să fie transportați de două ori pe lună la unități de învățământ din cele mai apropiate localități care îndeplinesc condițiile necesare pentru a desfășura orele de Tehnologia Informației și a Comunicațiilor - TIC, a declarat marți ministrul Educației, Pavel Năstase.

"Ne-am gândit ca aceste ore să se țină la județ sau în cea mai apropiată localitate, oraș unde există o sală de calculatoare și unde de două ori pe lună să avem aceste activități. Adică elevii, în loc de o oră pe săptămână, să facă două ore la sfârșitul săptămânii sau chiar în cursul săptămânii în laboratoarele respective", a spus Năstase, într-o conferință de presă.

Directorul Institutului de Științe ale Educației, Ciprian Fartușnic, a afirmat, pe de altă parte, că disciplina Consiliere și dezvoltare personală ar putea fi predată de profesori din zona socio-umană după parcurgerea unui program de formare specială.

Potrivit acestuia, disciplina respectivă ar putea fi predată fără o evaluare care să se soldeze cu notă.

AGERPRES/(A — autor: Roberto Stan, editor: Claudia Stănescu, imagine: Cătălin Soci, redactor video: Marilena Gheorghiță, grafician: Andrei Șerban, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

3 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!

4 Previziunile lui George Friedman pentru următorii 10 ani: Se ridică Polonia și Turcia

5 Ioan T. Morar / „Dacă arătarea asta i se pare frumoasă vreunui bărbat...”