VIDEO Eugen Iancu (Asociația Colectiv) spune că îl va acționa în judecată pe Arafat, în nume personal

VIDEO Eugen Iancu (Asociația Colectiv) spune că îl va acționa în judecată pe Arafat, în nume personal

Președintele Asociației Colectiv GTG 3010, Eugen Iancu, a anunțat, duminică, într-o conferință de presă, că îl va acționa în judecată pe Raed Arafat, în nume personal, în opinia sa secretarul de stat în MAI fiind vinovat de tragedia din clubul Colectiv.

''Poate Arafat scapă, dar asta trebuie să o hotărască legea. Eu îmi doresc asta (n.r. să îl acționez în judecată) pentru că îl consider vinovat. El este imaginea, el a ieșit la televizor'', a spus Iancu.

În același timp, referindu-se la raportul Corpului de control privind intervenția de urgență la incendiul din clubul Colectiv, el a spus că este "cel mai real'', adăugând că la realizarea documentului au participat aproximativ 100 de victime.

"Raportul Corpului de control l-am citit, am văzut și răspunsul. Raportul este făcut în baza unei munci de aproape două luni. La construirea acestui raport au participat mai multe victime, mă refer la zeci de victime, înspre 100. Am avut temeri că acest raport va fi eficient și va prezenta adevărul, pentru că până la urmă era un raport făcut de stat împotriva statului. Până în acest moment considerăm că este cel mai real raport făcut. El încă poate fi îmbunătățit pentru că dovezile pe care noi le putem strânge duc la mai mult decât ce s-a prezentat în acest raport", a spus Iancu.

El a susținut că răspunsul dat de DSU este "o bătaie de joc", iar ISU este vinovat pentru că a permis funcționarea clubului fără autorizație.

''Intervenția a fost un dezastru. (...) Vrem ca justiția să își facă treaba, să fie lăsată să își facă treaba pentru că sunt domni care consideră că dacă cercetările duc mai sus decât trebuie este bine ca acestea să fie oprite. (...) Un raport dat de prim-ministru ce valuri de opoziție stârnește... Atunci a căzut în guvern, un singur om nu a căzut. Acum, jumătate din țară sare iarăși în apărarea unui om. (...) Acolo s-a greșit. Unitatea lui a aprobat-o, unitatea lui a intervenit dezastruos. Aici suntem părinți care știm cine s-a opus timp de o săptămână la transferul copiilor noștri în spitalele din străinătate. S-a opus Bănicioiu, s-a opus Arafat și managerii din spitale", a mai spus Eugen Iancu.

Intervenția de urgență în urma incendiului de la clubul Colectiv, din seara de 30 octombrie 2015, a fost în mare parte o acțiune necoordonată, cu elemente de improvizație a autorităților, se arată într-o sinteză a raportului Corpului de control al premierului. Potrivit documentului, absența coordonării a fost generată în principal de: "lipsa de exerciții în caz de urgențe majore, neconcordanțe în legislație și baza materială deficitară". În plus, autoritățile nu ar fi declanșat imediat Planul Roșu de Intervenție, iar când a fost declanșat acest lucru nu a fost comunicat tuturor instituțiilor responsabile.

Absența unei coordonări eficiente reiese și din faptul că șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a coordonat, la fața locului, doar activitatea de prim ajutor calificat și asistență medicală de la locul evenimentului, nu toate activitățile de intervenție. În consecință, "unele echipaje s-au panicat și au început să comunice haotic informații către dispecerat", se mai arată în document.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...