VIDEO Extratereștrii, posibil contact cu pământenii?/Misterioase mesaje venite din spațiu uimesc oamenii de știință

VIDEO Extratereștrii, posibil contact cu pământenii?/Misterioase mesaje venite din spațiu uimesc oamenii de știință

Astronomii din Australia, care au folosit telescopul Square Kilometer Array Pathfinder (ASKAP), au rămas uimiți când au făcut o descoperire impresionantă, mesaje misterioase nemaivăzute până acum, provenite din centrul Căii Lactee. Este posibil să fie încercarea unor extratereștrii de a contacta pământenii?

Semnalele radio neobișnuite au fost detectate de la un obiect cosmic denumit ASKAP J173608.2-321635 și ele nu seamănă cu niciun fel de altă undă de acest fel venită din spațiu, nefiind o explozie radio rapidă, un pulsar sau o stea cu masă redusă, potrivit Express .

Straniile semnale radio au fost descoperite de oamenii de știință cu ajutorul telescopului ASKAP din Murchison, Australia, iar observațiile s-au realizat între aprilie 2019 și august 2020.

Undele radio recepționate au apărut de 13 ori și ele nu au durat niciodată mai mult de câteva săptămâni, la un eveniment. Una dintre ciudățeniile observate de astronomi este faptul că semnalul nu are un model previzibil, apărând și dispărând la întâmplare.

Altă bizarerie este că aceste semnale radio misterioase nu au apărut la niciun alt telescop din lume, înainte de observațiile din Australia. Un alt aspect straniu este acela că încercând să detecteze aceste unde cu alte telescoape, precum Chandra X-ray și Swift Observatory, când obiectul a fost vizualizat, semnalul a dispărut complet, conform Slash Gear .

Astronomii cred că obiectul necunoscut care emite astfel de semnale radio ar putea fi un centru galactic tranzitoriu. Doar trei astfel de corpuri cosmice au fost detectate până acum în univers, iar cercetările continuă.

”ASKAP J173608.2-321635 ar putea reprezenta o parte a unei noi clase de obiecte cosmice descoperite prin metoda imagisticii radio”, a spus Ziteng Wang, care a condus studiul de la Universitatea din Sydney.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...