VIDEO Femeia cu sârme anunță renunțarea la vinieta Oxigen. Culmea tupeului și demagogiei, arată cu degetul spre Guvern!

VIDEO Femeia cu sârme anunță renunțarea la vinieta Oxigen. Culmea tupeului și demagogiei, arată cu degetul spre Guvern!

Femeia cu sârme anunță renunțarea la vinieta Oxigen. Culmea tupeului și demagogiei, arată cu degetul spre Guvern!

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, marți, renunțarea la vinieta Oxigen pentru mașini, care urma să intre în vigoare de la 1 martie.

„În urma avalanșei de mesaje, în luna martie voi veni în fața Consiliului General, vom anula proiectul. Dar proiectul mare Oxigen va merge în continuare. (…) Nu mă consider înfrântă, mă consider un pic întoarsă din drum”, a spus Firea, într-o conferință de presă.

Gabriela Firea a precizat, de asemenea, că, dacă va fi aleasă pentru un nou mandat de primar, nu va propune din nou introducerea vinietei.

Ea a susținut că introducerea vinietei ar fi fost „o pedeapsă” pentru bucureșteni, pentru că primarii din alte orașe cu poluare ridicată nu au luat astfel de măsuri.

„Lupta trebuie să continue. De aceea ne vom intensifica presiunea legitimă asupra Guvernului pentru centura ocolitoare a Capitalei”, a spus Firea.

„Vinieta este o măsură, a funcționat în alte țări, la noi nu funcționează. (…) Este responsabilitatea Guvernului să ia măsuri pentru toate orașele poluate din România, iar Bucureștiul nu e cel mai poluat oraș. Solicit Guvernului să ia măsuri împotriva poluării”, a mai spus Firea.

Întrebată care au fost costurile pentru amplasarea camerelor video în cadrul acestui proiect, Gabriela Firea a spus că „detaliile tehnice” vor fi discutate ulterior.

Primarul a precizat că 1.600 de bucureșteni au achiziționat vinieta până acum și toți își vor primi banii înapoi.

Firea a susținut că pot fi generate alte venituri la bugetul Capitalei pentru a completa suma de 200 de milioane de lei prevăzută în buget din vinieta Oxigen.

Consilierii generali ai Capitalei au adoptat în 24 octombrie 2019 proiectul conform căruia toate maşinile cu normă de poluare sub Euro 4 vor plăti vinieta „Oxigen” de acces şi circulaţie în Bucureşti, începând cu 1 ianuarie 2020. Ulterior, în decembrie anul trecut, Gabriela Firea a anunțat că va amâna intrarea în vigoare a taxei până la 1 martie 2020.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a transmis vineri un mesaj video pe Facebook, în care a precizat că va anunţa luni decizia în privinţa vinietei Oxigen, după ce a decis să facă un „referendum pe Facebook”, având în vedere decizia „foarte sensibilă, foarte delicată” în privinţa vinietei.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria