VIDEO Florentina Furtunescu (INSP): Riscul de a muri de COVID, de peste 20 de ori mai mare în cazul celor nevaccinaţi

VIDEO Florentina Furtunescu (INSP): Riscul de a muri de COVID, de peste 20 de ori mai mare în cazul celor nevaccinaţi

Riscul de a muri de COVID-19 este de peste 20 de ori mai mare în cazul persoanelor care nu s-au vaccinat, a declarat, vineri, dr. Florentina Furtunescu, reprezentant al INSP.



"La sfârşitul lunii octombrie erau vaccinate împotriva COVID cam 7 milioane de persoane adulte. Asta înseamnă că erau nevaccinate ceva mai mult de 9 milioane de persoane adulte. Asta înseamnă că balanţa vaccinaţi - nevaccinaţi începe să se apropie de un echilibru. În acest context, decesele la persoanele vaccinate au fost 1.264, iar decesele de COVID la persoanele nevaccinate au fost de 46.487. Cu alte cuvinte, asta înseamnă că riscul fiecăruia dintre noi de a muri de COVID, dacă este nevaccinat, este de peste 20 ori mai mare decât dacă este vaccinat", a spus Florentina Furtunescu la o conferinţă de presă privind evoluţia pandemiei.

Ea a subliniat importanţa imunizării împotriva COVID-19, menţionând că inclusiv datele înregistrate în România arată că vaccinul protejează de formele severe de boală şi deces. AGERPRES/(A - autor: Iulia Carciog, editor: Florin Marin, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa