VIDEO Florin Cîţu: PNRR intră în dezbatere publică; a fost al doilea test al acestei coaliţii

VIDEO Florin Cîţu: PNRR intră în dezbatere publică; a fost al doilea test al acestei coaliţii

Guvernul a discutat în şedinţa de vineri Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, care urmează să fie supus dezbaterii publice, a declarat prim-ministrul Florin Cîţu.

Potrivit premierului, după bugetul de stat, PNRR a fost "al doilea test" al coaliţiei guvernamentale, care arată "foarte clar" că aceasta este "unită, puternică şi pusă pe treabă pentru următorii ani de zile".


"Având în vedere că PNRR trebuie implementat până în 2026, se pare că trebuie să fim aici şi după 2024, ca să ne asigurăm că este implementat. (...) Astăzi intrăm în dezbatere publică. Toată lumea va vedea programul. Săptămâna viitoare, printr-un memorandum, vom adopta mandatul prin care va fi negociat acest program", a arătat Cîţu, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

El a mulţumit tuturor miniştrilor implicaţi în elaborarea PNRR, menţionându-i în special pe ministrul Cristian Ghinea şi pe vicepremierul Dan Barna, dar şi pe liderul PNL, Ludovic Orban.

"Avem astăzi, pentru dezbatere publică, un Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă care reprezintă priorităţile României astăzi. Alocăm resurse importante pentru infrastructură rutieră şi feroviară, dar şi autostrăzi. Bineînţeles, reţeaua de gaze. Vrem să construim spitale noi, spunem foarte clar în acest program. Şi, bineînţeles, şi măsuri sociale. Deci, acordăm importanţă tuturor priorităţilor. O reformă de care România avea nevoie", a precizat Florin Cîţu.

Întrebat dacă planul va fi dezbătut în plenul reunit al celor două Camere, Cîţu a declarat că va avea loc o prezentare în Parlament, dar că aprobarea are loc la nivelul Guvernului.

"Planul a fost prezentat în Parlamentul României, în comisii, şi va fi prezentat, înţeleg de la domnul ministru, din nou, în Parlamentul României, deci este prezentat şi în Parlamentul României. Dar aprobarea, dezbaterea se face în Guvernul României", a spus Cîţu.

Întrebat cum vede comunicarea cu reprezentanţii PSD în vederea implementării Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, în condiţiile în care liderii social democraţi au anunţat intenţia depunerii unei moţiuni de cenzură, Cîţu a replicat că Guvernul va ignora astfel de demersuri.

"Eu îmi aduc aminte că anul trecut am făcut parte dintr-un guvern care a guvernat România într-o perioadă dificilă, cu un parlament majoritar condus de PSD care încerca să ne oprească în fiecare zi şi am reuşit să facem faţă şi am reuşit să guvernăm România bine anul trecut. Anul acesta o să-i ignorăm", a spus Cîţu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...