VIDEO Fost ofiţer DGA cercetat pentru şantaj, filmat plângând în hohote în curtea IPJ Arad. De ce îi imploră bărbatul pe poliţişti „să n-o dea la nimeni”

VIDEO Fost ofiţer DGA cercetat pentru şantaj, filmat plângând în hohote în curtea IPJ Arad. De ce îi imploră bărbatul pe poliţişti „să n-o dea la nimeni”

Un fost ofiţer al Direcţiei Judeţene Anticorupţie (DJA) Arad cercetat pentru şantaj a fost filmat plângând în hohote în curtea IPJ Arad. Bărbatul susţine că este „lucrat” chiar de fostul şef.

George Tabuia, până de curând ofiţer DGA, a fost filmat plângând în curtea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, cerându-le celor doi poliţişti care îl însoţesc să „să n-o dea la nimeni”. Din înregistrare pare că a fi vorba de o hârtie, dar într-o declaraţie pentru criticarad.ro, fostul ofiţer DGA, transferat la IPJ Arad după ce a fost deschis pe numele său un dosar penal pentru şantaj, susţine că e vorba de „o înregistrare în care apar numele cele mai grele din mafia transportatorilor din Arad şi care, dacă ar fi dată cuiva, ar însemna că eu mai am foarte puţine ore de viaţă”.

Scena care îl are în centru pe George Tabuia, a cărui soţie este consilier local PNL, vine la scurt timp după ce fostul ofiţer DGA a fost pus sub control judiciar într-un dosar în care este acuzat că l-a şantajat pe un om de afaceri din Arad. Practic, Tabuia este acuzat că l-a şantajat pe denunţător să îi dea un comision de 200 de euro pentru că i-a aranjat un contract de lucrări de construcţii la casa socrului său.

„În imagini apare un agent de poliţie, fost angajat al Serviciului Judeţean Anticorupţie Arad, cercetat în prezent într-un dosar al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara pentru o faptă care nu are legătură cu atribuţiile de serviciu. De altfel, la scurt timp după dobândirea calităţii de suspect în cauză, agentul a solicitat, prin raport, încetarea raporturilor de serviciu cu unitatea noastră. Precizăm faptul că, în conformitate cu prevederile legale, dosarul este în competenţa exclusivă a procurorului, sens în care nu suntem în măsură să vă oferim alte date. Totodată, cu acest prilej, precizăm că instituţia noastră se delimitează total de comportamente ilegale sau în dezacord cu normele morale, fiind o unitate bazată pe valori profunde, în deplin respect faţă de competenţele profesionale ale personalului propriu”, au transmis reprezentanţii DGA, potrivit criticarad.ro.

Fostul ofiţer DGA s-a „detonat” după apariţia filmării

În urma apariţiei înregistrărilor, George Tabuia susţine că în spatele dosarului penal în care este cercetat se află chiar fostul său coleg, şeful DJA Arad, Vasile Mereanu. „Inculparea mea în acest caz de şantaj este produsul minţii colegului meu, ofiţerul de poliţie Vasile Mereanu, care, de şase ani încoace, de când m-am angajat la Direcţie (e foarte important de precizat asta: cu atribuţiile de a penetra mediile sensibile – adică de a intra în lumea interlopă) îmi face zile negre, mă umileşte şi mă ameninţă că o să mă bage la puşcărie pentru că… am prieteni din lumea interlopă! Acesta s-a folosit de cearta mea cu fostul meu prieten foarte bun, Sergiu Brişan, care este nimeni altul decât «omul nostru, al D.G.A.», pe care l-am folosit la denunţuri, flagrante şi documentări de probatorii, iar aşa-zisul şantaj porneşte de un gest al meu – pe care regret că nu l-am gândit mai bine înainte de a-l face – de a-l ajuta să iasă dintr-o situaţie financiară-limită. În fapt, i-am făcut rost de o lucrare de construcţii constând în montarea unor geamuri termopan la socrul meu acasă. Pentru lucrarea respectivă, după ce ne-am certat, recunosc că i-am cerut 200 de euro, ca răsplată pentru că i-am găsit-o… şi recunosc că am greşit când am făcut asta”, a declarat Tabuia pentru criticarad.ro.

Şeful DJA Arad, Vasile Mereanu, a refuzat să comenteze afirmaţiile făcute de fostul ofiţer DJA George Tabuia.



Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...