VIDEO Fostul consilier al lui Zelenski, declarații care dau fiori: Ucraina are foarte mici șanse să câștige războiul, ar putea să dispară ca țară

VIDEO Fostul consilier al lui Zelenski, declarații care dau fiori: Ucraina are foarte mici șanse să câștige războiul, ar putea să dispară ca țară

La mai puțin de o săptămână de la demisia sa, fostul consilier al lui Zelenski și șef al propagandei de la Kiev anunță catastrofa pentru țara sa.

Alexei Arestovici i-a acordat sâmbătă un amplu interviu lui Iuri Romanenko pentru canalul de You Tube al grupului de presă ucrainean Alpha Media.

În acest interviu el afirmă nu doar că Ucraina are foarte mici șanse să câștige războiul, dar și că ar putea să dispară ca țară.

„Acum sunt o persoană neoficială, pot să spun ce vreau”, declară Arestovici. După care continuă:

„Dacă lumea crede că vom câștiga războiul cu siguranță, eu vreau să spun că este foarte puțin probabil. Din 14 ianuarie, nu mai este așa.”

Și fostul consilier prezidențial adaugă:

„Ce credeți, că declarația făcută de președintele Duda al Poloniei despre lunile decisive (care urmează) și că nu se știe dacă Ucraina va supraviețui ca țară, au fost doar niște vorbe în vânt sau spunea despre asta pe baza unor informații?”

În 14 ianuarie, data pe care Arestovici și o serie de experți militari o consideră un moment de cotitură al războiului, trupele ruse au cucerit orașul strategic Soledar, care a deschis calea unei ofensive ample spre vest.

De atunci, rușii au înregistrat victorii pe toată linia frontului.

Tot pe 14 ianuarie a avut loc și tragedia din orașul Dnepr, când o rachetă rusească a căzut peste un bloc de locuințe, ucigând câteva zeci de persoane.

Arestovici a dezvăluit că la originea catastrofei s-a aflat o eroare a antiaerianei ucrainene, care a lovit racheta rusă în timp ce se afla deja deasupra orașului și deviindu-i traiectoria.

Din cauza acestei declarații care contrazicea flagrant discursul Kievului – că rușii sunt vinovați -, consilierul prezidențial a fost forțat să demisioneze.

De atunci, au urmat mai multe evenimente care indică apariția unor fisuri în cercul de putere de la Kiev și lupte interne la vârf.

Chiar interviul de sâmbătă al lui Arestovici este un indiciu al frământărilor mari care au loc în sânul regimului Zelenski.

Este pentru prima dată când un personaj important de la Kiev contrazice discursul triumfalist al puterii ucrainene, adoptat fără rețineri de liderii și presa din Occident.

Fost lucrător în serviciile secrete, fost șef al propagandei regimului de la Kiev și o adevărată eminență cenușie a acestuia, Arestovici este cu mult mai mult decât un fost consilier, frustrat pentru că a fost obligat să demisioneze în urma unei gafe.

(Nici măcar nu este sigur că declarația sa despre eroarea antiaerienei ucrainene a fost o gafă și dacă ea nu făcea cumva jocurile unuia din cercurile de interese de la Kiev.)

Înainte de începutul războiului, Arestovici era văzut ca un viitor lider – premier sau chiar președinte. Deci un posibil rival pentru Zelenski.

În ceea ce privește declarațiile sale explozive de sâmbătă, trebuie precizat că Arestovici nu se lansează aiurea în profeții fără bază.

Într-un interviu din 2019, dat înainte de alegerea lui Zelenski, el avertiza cu o halucinantă seninătate că prețul intrării Ucrainei în NATO este un „război major” cu Rusia.

NapocaNews


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

3 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?

4 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”

5 VIDEO Priviți noua „drăcovenie” scoasă de americani din „cutia cu maimuțe”