VIDEO Fotbal: FC Argeş i-a prezentat pe Ion Vlădoiu - manager general şi Mihai Ianovschi, Andrei Prepeliţă - antrenori

VIDEO Fotbal: FC Argeş i-a prezentat pe Ion Vlădoiu - manager general şi Mihai Ianovschi, Andrei Prepeliţă - antrenori

Clubul de fotbal FC Argeş i-a prezentat oficial, miercuri, într-o conferinţă de presă, pe noul manager general, Ion Vlădoiu, şi pe antrenorii Mihai Ianovschi şi Andrei Prepeliţă, ultimul dintre aceştia urmând să îşi încheie astfel şi cariera de jucător.

Primarul municipiului Piteşti, Cristian Gentea, a declarat că o dată cu venirea lui Ion Vlădoiu nu se va mai ocupa la club decât de partea financiară.

"Începând de azi sper că nu voi mai fi ţinta atacurilor pe site-urile de socializare, că eu fac şi desfac la FC Argeş. Am hotărât ca eu să mă ocup numai de a aduce bani la FC Argeş, iar pe partea sportivă l-am convins să vină la club pe Jean Vlădoiu. Şi nu a fost deloc greu să-l conving, pentru că Jean este cu sufletul aici. Iar de azi el va fi managerul general al clubului nostru. El va avea mână liberă pe plan sportiv şi, bineînţeles, că va şi răspunde pentru rezultate. El se va ocupa de absolut tot şi la nivelul echipei mari şi la centrul de copii şi juniori. Eu sper că este o alegere bună", a spus primarul.



"De conducerea tehnică se vor ocupa de azi Mihăiţă Ianovschi şi Andrei Prepeliţă. Am optat pentru această formulă pentru că toţi sunt argeşeni, toţi au avut rezultate aici şi sunt convins că e cel mai bine aşa. Intrăm într-o nouă epocă, să spun aşa, iar obiectivul este clar, evitarea retrogradării sezonul acesta, iar din următorul să avem un obiectiv mult mai îndrăzneţ. Îmi doresc ca Andrei să fie 20 de ani de acum înainte antrenor la FC Argeş... eu rămân cu un gust amar puţin, pentru că nu va mai juca. Eu îl vedeam jucând fără probleme până la vară... dar este alegerea lui", a adăugat Gentea.

Întrebat care este cea mai mare dezamăgire de când se ocupă de clubul de fotbal, primarul a răspuns: "Una dintre dezamăgiri, nu ştiu dacă cea mai mare, a fost Ionuţ Badea (n.r. - antrenorul cu care FC Argeş a promovat în Liga I). Din păcate oamenii se schimbă".

În vârstă de 52 de ani, Ion Vlădoiu a declarat în conferinţa de presă că el va fi cel care va lua toate deciziile şi îşi va asuma eventualele greşeli în faţa primarului Cristian Gentea.

"Sunt conştient de responsabilitatea pe care mi-o asum. Vin cu sufletul deschis, chiar dacă ştiu că va fi foarte greu. Am adus oameni pe care îi cunosc şi cu care am lucrat, iar eu sunt convins că împreună putem face ca lucrurile să meargă bine la FC Argeş. Sper să eliminăm din mers greşelile care s-au făcut, să aducem jucători de valoare. Iar dacă ei vor pune şi suflet pentru această echipă eu spun că vom reuşi să evităm retrogradarea fără nicio problemă. Chiar nu îmi fac nicio problemă din punctul ăsta de vedere. Important e să avem oameni de încredere şi devotaţi, să muncim 24 de ore din 24 dacă e nevoie. Eu le-am spus, dar le voi mai spune, că fără muncă şi seriozitate nu se poate. Unul singur va decide, iar acela voi fi eu. Vreau să fiu corect, iar toate deciziile pe care le voi lua la nivel de conducere şi staff le voi lua numai de comun acord cu domnul primar şi echipa dânsului. Eu sunt cel care îşi va asuma toate greşelile în faţa domnului primar dacă echipa mea greşeşte", a afirmat fostul fotbalist.

El a explicat că până la reluarea campionatului va transfera numai jucători care au evoluat în ultima perioadă.

"Eu încă nu cunosc lotul, îmi vor fi prezentaţi jucătorii... eu sunt convins că avem jucători extraordinari, dar lângă ei trebuie să mai aducem. Dar jucători care au jucat în ultima perioadă. Pentru că nu am timp să îi pregătesc 3-4 luni dacă au fost accidentaţi sau nepregătiţi... chiar dacă sunt nume mari. Mie trebuie să îmi vină şi să dea randament în viitorul apropiat. Eu am 5 luni în care trebuie să salvez echipa. De azi o să văd lotul, o să văd cine vrea să plece, ca să ştiu din data de 4 ianuarie cu cine plec la drum şi să aducem jucători. Noi nu avem mari probleme, dacă aducem 2-3-4 jucători, maximum 5 este suficient. Nu pot să aduc acum 10 jucători şi toţi să aibă pretenţia să fie titulari", a menţionat Vlădoiu, care a semnat un contract valabil 4 ani cu FC Argeş.

Antrenorul Mihai Ianovschi a afirmat că va face totul pentru ca FC Argeş să părăsească ultimul loc al clasamentului Ligii I.

"Este un moment extraordinar pentru mine, se ştie ce înseamnă FC Argeş pentru familia mea. În acelaşi timp este şi un moment extrem de greu. Cred că toţi trebuie să facem în aşa fel încât FC Argeş să îşi regăsească identitatea. Însă în acest moment obiectivul care arde cel mai tare este evitarea retrogradării. Eu şi Andrei Prepeliţă vom face tot ce ţine de noi pentru a scoate cât mai repede echipa din poziţia în care este şi să oferim linişte oamenilor care investesc, cât şi piteştenilor", a spus Ianovschi, care în noiembrie s-a despărţit de formaţia de ligă secundă CSM Slatina.

La rândul său, Andrei Prepeliţă a declarat: "Sunt onorat să fac parte din acest staff, sper să facem treabă bună împreună şi să scoatem echipa de pe locul actual, pentru că nu este unul care să ne facă cinste. Iar la anul sperăm să avem alte ambiţii şi să nu ne mai gândim la actualul obiectiv. Eu nu am experienţă ca antrenor, doar ca jucător. Am jucat la nivel înalt spun eu, în toate competiţiile. Am fost antrenat de antrenori mari... iar cu ceea ce eu am acumulat, apoi cu experienţa lui Mihăiţă de antrenor... cred eu că ne vom completa foarte bine".

Prezent la conferinţa de presă, sponsorul principal al clubului, Viorel Tudose, a menţionat că până acum s-au cheltuit 170.000 de euro numai pentru rezilierea contractelor jucătorilor şi antrenorilor. "Pe noi rezilierile cu jucătorii care au evoluat 8 minute sau cu antrenorii... banii pe care i-am dat lor s-au ridicat la 170.000 de euro. Adică undeva la 15% din bugetul echipei a fost aruncat pe fereastră. Iar acum avem 32 de jucători şi trebuie să mai renunţăm la unii pentru a ne gândi la alţii. Avem nişte nume în cap pentru a le aduce, dar nu pentru a ne salva de la retrogradare. Pentru că ne gândim şi la o reconstrucţie a echipei care să înceapă din iarna asta. Deci cei 4-5 jucători... veţi vedea că nu vor veni pentru 6 luni la FC Argeş. Deci nu vin pentru a pune umărul la salvare. Pentru că eu cred că această echipă se poate salva de la retrogradare aşa cum este acum", a precizat Tudose.

FC Argeş ocupă ultimul loc (16) la finalul turului Ligii I, cu 11 puncte acumulate în 15 partide.
AGERPRES (V, AS-autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ada Vîlceanu)

Sursa foto: Fotbal Club Arges Pitesti/Facebook.com


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia