VIDEO Fotbal: Gheorghe Popescu - Sunt foarte puţine arene cu dotările Stadionului Arcul de Triumf

VIDEO Fotbal: Gheorghe Popescu - Sunt foarte puţine arene cu dotările Stadionului Arcul de Triumf

Consilierul onorific al premierului pentru organizarea EURO 2020 la Bucureşti, Gheorghe Popescu, a declarat, vineri seara, la recepţia Stadionului Arcul de Triumf, că sunt foarte puţine arene care au asemenea dotări.


"Sunt extrem de bucuros că în seara aceasta inaugurăm al treilea obiectiv asumat în dosarul de candidatură pentru EURO 2020. După calea ferată şi Stadionul Steaua inaugurăm acum un stadion foarte modern. Sunt foarte puţine capitale europene care îşi permit în centrul oraşului, la câţiva metri de Arcul de Triumf, un stadion. Şi sunt foarte puţine stadioane cu dotările pe care le are Stadionul Arcul de Triumf. Este cel mai modern centru de recuperare sportivă pe care eu l-am văzut şi credeţi-mă că am văzut multe. Construcţia acestui stadion este rezultatul unei munci în echipă. Acest proiect a avut un moment de cumpănă însă împreună l-am depăşit. Mai avem un singur hop, Stadionul Giuleşti, iar atunci vom putea declara închise toate asumările din dosarul de candidatură", a spus Popescu.

Prezent la eveniment, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a afirmat că rugby-ul românesc merită o asemenea "bijuterie de arenă".

"Rugby-ul românesc merită această bijuterie de arenă, mai ales că azi au avut loc alegerile la Rugby Europe, iar preşedintele ales este Octavian Morariu. Mulţumesc pentru tot ce aţi făcut pentru sportul din România în ultima perioadă. Mai sunt multe lucruri de făcut... domnul primar general ştie că ne dorim o Sală Polivalentă de nivel european şi mondial", a precizat Covaliu.

Preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, a declarat la rândul său: "Aş vrea să mulţumesc în primul rând istoriei rugby-ului românesc, jucătorilor şi antrenorilor echipei naţionale, fără de care azi nu am fi fost aici să sărbătorim. Promitem ca pe viitor să calificăm cât mai multe echipe naţionale la multe campionate europene şi campionate mondiale".

Vineri seara a avut loc recepţia proiectului de investiţii "Stadionul Arcul de Triumf'', realizat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii. La acest eveniment au participat printre alţii premierul Ludovic Orban, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan, ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, consilierul onorific al premierului pentru organizarea EURO 2020, Gheorghe Popescu, preşedintele COSR, Mihai Covaliu, şi preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache.

Arcul de Triumf este al doilea stadion finalizat dintre cele patru pe care România s-a angajat că le va moderniza pentru organizarea EURO 2020 la Bucureşti. Primul a fost Stadionul Steaua, a cărui recepţie a avut loc la 27 noiembrie. Celelalte două arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Rapid, care este aproape de finalizare, şi Dinamo, unde lucrările încă nu au început. Din cauza unor probleme juridice, reconstrucţia stadionului Dinamo a fost amânată şi s-a luat decizia ridicării unei noi arene în interiorul parcului sportiv.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. EURO 2020, ediţie aniversară care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfăşura în perioada 11 iunie - 11 iulie 2021 în 12 oraşe: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia), Bilbao (Spania).
AGERPRES (V, AS-autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante