VIDEO Fotbal: Premiile FIFA ''The Best'' - Klopp, votat cel mai bun antrenor al anului

VIDEO Fotbal: Premiile FIFA ''The Best'' - Klopp, votat cel mai bun antrenor al anului

Germanul Juergen Klopp, care pregăteşte echipa engleză Liverpool, a fost ales cel mai bun antrenor al anului 2020, joi seara, în cadrul Galei Premiilor FIFA ''The Best'', care a avut loc la Zurich, potrivit DPA.

Klopp a câştigat trofeul la mare luptă cu compatriotul său Hansi Flick (Bayern Munchen), după ce a adus în sezonul trecut titlul pe Anfield , după o pauză de 30 de ani.



Juergen Klopp a obţinut trofeul şi în 2019, iar acum a acumulat 24 de puncte în clasamentul anchetei, la fel ca Flick, departajarea fiind făcută de votul selecţionerilor echipelor naţionale. Flick a reuşit performanţa remarcabilă de a cuceri cinci trofee în această vară cu Bayern, titlul în Bundesliga, Cupa Germaniei, Supercupa Germaniei, Liga Campionilor şi Supercupa Europei.

Podiumul a fost completat de argentinianul Marcelo Bielsa (11 puncte), care a promovat în vara cu Leeds United în Premier League.

Goalkeeper-ul lui Bayern, Manuel Neuer, a fost votat cel mai bun portar al anului, cu 28 de puncte, urmat de brazilianul Alisson Becker (Liverpool), 20 puncte, şi de slovenul Jan Oblak (Atletico Madrid), 12 puncte.

Echipa ideală a anului FIFA - FIFPro se prezintă astfel: Alisson Becker (Liverpool) - Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Sergio Ramos (Real Madrid), Virgil van Dijk (Liverpool), Alphonso Davies (Bayern Munchen) - Kevin De Bruyne (Manchester City), Thiago Alcantara (Liverpool/Bayern Munchen), Joshua Kimmich (Bayern Munchen) - Lionel Messi (FC Barcelona), Robert Lewandowski (Bayern Munchen), Cristiano Ronaldo (Juventus).

Premiul Puskas, pentru cel mai frumos gol al anului, i-a fost decernat sud-coreeanului Heung-min Son, de la Tottenham Hotspur, pentru golul marcat în meciul cu Burnley FC, din Premier League (pe 7 decembrie 2019).Reuşita lui Son a strâns 24 de puncte, câştigând în faţa contracandidaţilor Giorgian De Arrascaeta (Flamengo), 22 puncte, şi Luis Suarez (FC Barcelona/Atletico Madrid), 20 puncte.

Trofeul pentru cel mai înfocat suporter a fost adjudecat de brazilianul Marivaldo Francisco da Silva, care a mers 12 ore zilnic, traversând trei oraşe, pentru a urmări meciurile echipei favorite. Au mai primit voturi suporterii columbieni şi James Andersson.

Premiul FIFA Fair Play a fost oferit tânărului fotbalist italian Mattia Agnese (17 ani), de la Ospedaletti, care a salvat viaţa unui jucător prin acordarea primului ajutor.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Alexandru Cojocaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu