VIDEO Futu-ți Eurovizionu' mă-tii de nenorocit! Dragnea, răspuns batjocoritor la întrebările despre Kovesi!

VIDEO Futu-ți Eurovizionu' mă-tii de nenorocit! Dragnea, răspuns batjocoritor la întrebările despre Kovesi!

Futu-ți Eurovizionu' mă-tii de nenorocit! Dragnea, răspuns batjocoritor la întrebările despre Kovesi! Dragnea, întrebat dacă România o va susține pe Kovesi pentru șefia Parchetului European: Nefiind la Eurovision, nu vreau să vorbesc. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a dat o serie de răspunsuri batjocoritoare luni la întrebările jurnaliștilor referitoare la candidatura Laurei Codruța Kovesi pentru șefia Parchetului european, el spunâns că ”nefiind la Eurovision” nu poate spune dacă România o va susține sau nu pe fosta șefă a DNA.

 
Întrebat ce mandat va primi reprezentantul României al Bruxelles în ceea ce privește susținerea sau nu a candidaturii lui Kovesi, Dragnea a replicat: ”Nu ştiu ce va face Guvernul, evit să fac comentarii aici pentru că aş vorbi despre dublă măsură. Repet, nefiind Eurovision, nu vreau să vorbesc eu de susţinerea României”, relatează G4Media.ro.

Liderul PSD a susținut că „trebuie să fie nişte candidaţi respectabili” la postul de procuror-șef european.

„Eu nu cred că vreun om politic poate să fie în spatele vreunei structuri a parchetului care, culmea, este singura care nu a fost numită politic. Poate asta deranjează, că oameni care câştigă un concurs, ocupă nişte posturi şi încep să-şi facă treaba, neavând datorii la nimeni… Poate asta deranjează. Deci resping categoric asemenea acuzaţii sau asemenea afirmaţii, pentru că nu poate nimeni, nu eu, să influenţeze acea structură a parchetului”, a mai adăugat Dragnea, întrebat cum comentează acuzaţiile că el s-ar afla la originea anchetării Laurei Codruţa Kovesi de către Secţia pentru cercetarea magistraţilor.

Chestionat în continuare dacă el consideră că este un punct în minus pentru Kovesi faptul că e anchetată, el a răspuns: ”Eu ştiu? O fi de laudă să înţeleg”.

„Chiar nu mă interesează ce face Kovesi”, a mai spus Dragnea.

Teodor Meleșcanu, ministrul Afacerilor Externe, a declarat luni într-o conferință de presă la Bruxelles că Ministerul de Externe nu a primit de la Ministerul Justiției propunerea de mandat a guvernului legată de candidatura Laurei Codruța Kovesi la șefia Parchetului European. ”Dar probabil o vom primi în curând”, a spus Meleșcanu, adăugând că nu a discutat cu ministrul Tudorel Toader despre subiect.

Guy Verhofstadt, liderul grupului ALDE din Parlamentul European, a trimis alături de europarlamentul Sophie in’t Veld o scrisoare către Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European, în care îi cer să apere procesul de selecţie a procurorului-şef european şi să garanteze participarea Laurei Codruţa Kovesi la susţinerea candidaturii sale.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Hopa! Rușii au aruncat în luptă Terminator, noile mașini de sprijinire a tancurilor

2 VIDEO Cacealmaua Eurovision / Momentul de consternare al prezentatoarei TVR când i s-a refuzat să anunțe în direct voturile juriului din România

3 De citit! / „Asta nu e idioțenie, ci sabotaj direct”

4 VIDEO Operațiune specială a Armatei Ucrainene

5 VIDEO Incendiu puternic la Moscova!