VIDEO Futu-ți Eurovizionu' mă-tii de nenorocit! Dragnea, răspuns batjocoritor la întrebările despre Kovesi!

VIDEO Futu-ți Eurovizionu' mă-tii de nenorocit! Dragnea, răspuns batjocoritor la întrebările despre Kovesi!

Futu-ți Eurovizionu' mă-tii de nenorocit! Dragnea, răspuns batjocoritor la întrebările despre Kovesi! Dragnea, întrebat dacă România o va susține pe Kovesi pentru șefia Parchetului European: Nefiind la Eurovision, nu vreau să vorbesc. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a dat o serie de răspunsuri batjocoritoare luni la întrebările jurnaliștilor referitoare la candidatura Laurei Codruța Kovesi pentru șefia Parchetului european, el spunâns că ”nefiind la Eurovision” nu poate spune dacă România o va susține sau nu pe fosta șefă a DNA.

 
Întrebat ce mandat va primi reprezentantul României al Bruxelles în ceea ce privește susținerea sau nu a candidaturii lui Kovesi, Dragnea a replicat: ”Nu ştiu ce va face Guvernul, evit să fac comentarii aici pentru că aş vorbi despre dublă măsură. Repet, nefiind Eurovision, nu vreau să vorbesc eu de susţinerea României”, relatează  G4Media.ro .

Liderul PSD a susținut că „trebuie să fie nişte candidaţi respectabili” la postul de procuror-șef european.

„Eu nu cred că vreun om politic poate să fie în spatele vreunei structuri a parchetului care, culmea, este singura care nu a fost numită politic. Poate asta deranjează, că oameni care câştigă un concurs, ocupă nişte posturi şi încep să-şi facă treaba, neavând datorii la nimeni… Poate asta deranjează. Deci resping categoric asemenea acuzaţii sau asemenea afirmaţii, pentru că nu poate nimeni, nu eu, să influenţeze acea structură a parchetului”, a mai adăugat Dragnea, întrebat cum comentează acuzaţiile că el s-ar afla la originea anchetării Laurei Codruţa Kovesi de către Secţia pentru cercetarea magistraţilor.

Chestionat în continuare dacă el consideră că este un punct în minus pentru Kovesi faptul că e anchetată, el a răspuns: ”Eu ştiu? O fi de laudă să înţeleg”.

„Chiar nu mă interesează ce face Kovesi”, a mai spus Dragnea.

Teodor Meleșcanu, ministrul Afacerilor Externe, a declarat luni într-o conferință de presă la Bruxelles că Ministerul de Externe nu a primit de la Ministerul Justiției propunerea de mandat a guvernului legată de candidatura Laurei Codruța Kovesi la șefia Parchetului European. ”Dar probabil o vom primi în curând”, a spus Meleșcanu, adăugând că nu a discutat cu ministrul Tudorel Toader despre subiect.

Guy Verhofstadt, liderul grupului ALDE din Parlamentul European, a trimis alături de europarlamentul Sophie in’t Veld o scrisoare către Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European, în care îi cer să apere procesul de selecţie a procurorului-şef european şi să garanteze participarea Laurei Codruţa Kovesi la susţinerea candidaturii sale.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /