VIDEO Generalul C.Degeratu, avertisment fără precedent după cererea UDMR în complicitate cu clica lui Dragnea, la emisiunea lui Rareș Bogdan! „Este mâna lungă a Rusiei!”

VIDEO Generalul C.Degeratu, avertisment fără precedent după cererea UDMR în complicitate cu clica lui Dragnea, la emisiunea lui Rareș Bogdan! „Este mâna lungă a Rusiei!”

Generalul Constantin Degeratu, fostul șef al Statului Major al Armatei Române, avertisment fără precedent după cererea UDMR în complicitate cu clica lui Dragnea, la emisiunea lui Rareș Bogdan! „Este mâna lungă a Rusiei!” a spus generalul.

Însă Constantin Degeratu a spus și alte amănunte care ar trebui să ne pună pe gânduri în legătură cu jocurile perverse ale Rusiei în zona Mării Negre pe fondul acaparării puterii în România de către o clică infracțională condusă de Dragnea.

Aici, de la minutul 30:

Aici, de la 2h și 27 de minute. Însă toată înregistrarea merită urmărită:

UDMR a depus la Parlament un proiect pentru obținerea unui statut de autonomie specială! Momentul ales de UDMR nu este întâmplător! În aceste zile se va depune moțiunea de cenzură a Opoziției! Nu este prima oară când, în astfel de momente-cheie pentru Dragnea și PSD, UDMR depune astfel de inițiative legislative care aduc atingere demnității României. Să nu uităm, recent, guvernul de la Budapesta a recunoscut oficial că pompează milioane de euro în județele Harghita și Covasna cu acceptul Puterii de la București!

In interiorul unui proiect legislativ pentru "transpunerea in legislatie a prevederilor privind popoarele conlocuitoare din Rezolutia de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918", UDMR a strecurat posibilitatea infiintarii unor regiuni de dezvoltare separate, care pot obtine "un statut de autonomie speciala pentru judetele care apartin unor regiuni istorice sau in care o minoritate nationala istorica are o proportie semnificativa".

Parlamentarii UDMR isi fundamenteaza proiectul pe textul Rezolutiei de la Alba Iulia.

"Deplina libertate nationala pentru toate popoarele conlocuitoare. Fiecare popor se va instrui, administra si judeca in limba sa proprie prin indivizi din sanul sau si fiecare popor va primi drept de reprezentare in corpurile legiuitoare si la guvernarea tarii in proportie cu numarul indivizilor ce-l alcatuiesc", prevede subpunctul 1. al punctului III, din Rezolutia Adunarii Nationale de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918

Prin urmare, UDMR solicită adoptarea în procedură de urgenţă a prevederii legislative care să asigure minorităţilor naţionale:

- Reprezentare proporţională în instituţiile administrative la nivel local, judeţean, naţional şi european;

- Reprezentare proporţională a minorităţilor naţionale în instanţe şi tribunale;

- La nivelul ministerelor, precum şi la nivelul serviciilor publice deconcentrate ale acestora, să se asigure angajarea/numirea de personal, inclusiv de conducere, proporţional cu numărul persoanelor care aparţin minorităţilor naţionale istorice, atât la nivel naţional, cât şi la nivel local;

- Modul de administrare autonomă a vieţii culturale, învăţământului şi culturii minorităţilor naţionale istorice se reglementează prin Legea privind statutul minorităţilor naţionale din România;

- Posibilitatea înfiinţării, prin lege, a unor regiuni de dezvoltare separate, iar aceste noi regiuni pot obţine, prin lege, un statut de autonomie specială pentru judeţele care aparţin unor regiuni istorice sau în care o minoritate naţională istorică are o proporţie semnificativă şi care, împreună, corespund cerinţelor NUTS 2 prevăzute în Regulamentul (CE) 1059/2003.

„UDMR consideră că, în Anul Centenar, a sosit momentul ca principiile care vizează convieţuirea interetnică să fie transpuse în lege, astfel cum au fost formulate în Rezoluţia adoptată la Adunarea Naţională de la Alba Iulia. Democraţia se bazează pe statul de drept, iar democraţia românească poate fi împlinită numai dacă prevederile Rezoluţiei de la Alba Iulia se implementează în legislaţia română”, subliniază UDMR.



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...