VIDEO Germania: Actualul ministru de finanţe Olaf Scholz, confirmat candidat al SPD pentru postul de cancelar

VIDEO Germania: Actualul ministru de finanţe Olaf Scholz, confirmat candidat al SPD pentru postul de cancelar

Social-democraţii germani (SPD), aflaţi la guvernare alături de creştin-democraţii cancelarei Angela Merkel (Uniunea Creştin-Democrată, CDU), l-au confirmat cu o majoritate covârşitoare de voturi, duminică, pe ministrul de finanţe Olaf Scholz drept candidat la postul de cancelar federal în alegerile generale din septembrie, relatează dpa.

Fostul primar al Hamburgului a fost votat de 96,2% dintre cei aproape 600 de delegaţi ai SPD, în cadrul conferinţei online de duminică.

Scholz şi-a început campania electorală cu promisiunea de a transforma "social" economia şi de a face progrese în planul protejării mediului, stabilind termenul-limită de 2045 pentru atingerea neutralităţii emisiilor.SPD a pierdut teren în favoarea Verzilor, pe care sondajele îi indică drept principalii rivali ai CDU.

Afişându-şi ambiţiile în ce priveşte clima, Scholz a încercat totodată să se distanţeze de candidata recent confirmată a Verzilor, Annalena Baerbock, amintind de experienţa lui în cadrul executivului, în condiţiile în care Baerbock a fost criticată ca fiind lipsită de experienţă.

El a anunţat şi o serie de promisiuni electorale concrete, în principal creşterea investiţiilor publice pentru întărirea sistemului de sănătate, în şcoli şi în transportul public. SPD vizează de asemenea creşterea la minim 12 euro pe oră a salariului minim.

Potrivit ediţiei de duminică a tabloidului Bild, SPD, cu 16% din preferinţele de vot, se află în urma blocului conservator format din CDU şi aripa sa bavareză, CSU, cu 23%, pe primul loc fiind Verzii cu 26%.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Imagini care dau fiori cu podul unde a deraiat trenul internaţional IRN 347(Dacia Wien Hauptbahnhof - Bucureşti Nord)

2 „Doar în Africa am mai văzut așa ceva” / Codin Maticiuc, șocat de camera în care a stat într-un hotel din Costinești

3 VIDEO Totul despre tentativa de asasinat asupra fostului președinte al SUA / Momentul filmat în care s-a tras asupra lui Donald Trump la un miting de ca…

4 Cică Orban va primi de la UE ce-a semănat...

5 VIDEO Ce se întâmplă în America? Atacatorul lui Trump a fost surprins pe video chiar când începe să tragă, oamenii l-au văzut și strigau că are o armă…