VIDEO Ghiţă, AUDIAT la DIICOT în dosarul Black Cube/Kovesi!

VIDEO Ghiţă, AUDIAT la DIICOT în dosarul Black Cube/Kovesi!

Sebastian Ghita s-a prezentat luni seara la sediul DIICOT, el declarand jurnalistilor ca urmeaza sa fie audiat ca martor in dosarul privind spionarea sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, in care este anchetata agentia israeliana Black Cube. Ghita a sustinut ca procurorii vor sa afle daca adresa de email cucuveauamov@gmail.com, despre care deputatul spune ca ii apartine lui Kovesi, a fost sparta de cei de la Black Cube.

"Am fost invitat la DIICOT in calitate de martor (...) nu am si nu pot oferi multe detalii acum, inainte sa vorbesc cu procurorii. Sunt convins ca acea operatiune a unor agentii de spionaj straine - Black Cube - este in atentia procurorilor DIICOT si, pentru ca principala tinta a fost Laura Codruta Kovesi, probabil DIICOT verifica daca acea adresa speciala ascunsa, cucuveauamov@gmail.com, este una dintre adresele pe care cei de la Black Cube le-au spart"., le-a spus Ghita reporterilor la sosirea la sediul DIICOT.

Intrebat de unde stie ca acea adresa de email apartine Codrutei Kovesi, Ghita a raspuns: "Eu stiu ca dna Kovesi folosea acea adresa, a mai trimis emailuri cu informatii din DNA de pe aceasta adresa".


Audierea sa vine la o zi dupa ce Sebastian Ghita a declarat ca Laura Codruta Kovesi ar fi corespondat cu el in trecut folosind un email neoficial, cu adresa cucuveauamov@gmail.com, si a prezentat si o captura cu un presupus email de la Kovesi.

In mesaj, aceasta i-ar fi cerut un model de raport "elaborat la VP", iar Ghita sustine ca e vorba despre raportul realizat de Comisia de Etica in cazul suspiciunii de plagiat a lui Victor Ponta.

Ghita a prezentat mesajul drept o noua dovada in autodenuntul pe care l-a facut la Parchetul General, unde a sustinut ca a ajutat-o in 2012 pe Kovesi sa scape de acuzatiile ca si-ar fi plagiat teza de doctorat.

"Aceasta este copia unui email primit de mine de la doamna Kovesi. Dansa a folosit tot timpul o adresa secreta numita cucuveauamov@gmail.com. Asa a considerat ca-si poate ascunde identitatea si ca poate rezolva chestiuni personale secrete din interiorul Parchetului General si DNA. Asa a crezut dansa ca-si poate ascunde identitatea reala si ca in felul acesta se poate ascunde de consecintele legale si morale. Acest email mi-a fost transmis de catre doamna Kovesi in 23.07.2012, solicitandu-mi modelul de raport folosit in cazul plagiatului lui Ponta. Am decis sa fac public acest email ca urmare a negarii de catre doamna Kovesi a relatiei reale cu mine, precum si ca urmare a cererilor opiniei publice de a prezenta dovezi. Am sperat ca doamna Kovesi va avea demnitatea sa recunoasca si sa accepte modul in care a fost ajutata in promovare, precum si protectia pe care a primit-o in cazul acuzatiilor de plagiat", spune Sebastian Ghita, citat de B1 TV.

Si Traian Basescu a comentat noua acuzatie, spunand ca "imi este greu sa cred ca oamenii lui Ghita nu au adunat de pe acea adresa mult mai multe mail-uri. ... Ghita nu putea gresi, pentru ca intra in puscarie cu asemenea afirmatii", a declarat Traian Basescu la B1 TV.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”