VIDEO „Gogoașă”, ultrasul craiovean, a fost în centrul „evenimentelor” de la meciul cu Andorra

VIDEO „Gogoașă”, ultrasul craiovean, a fost în centrul „evenimentelor” de la meciul cu Andorra

Unul dintre suporterii tricolorilor, implicat aseară în scandalul din tribune, de la meciul Andorra – România 0-2, este Andrei Preda, zis „Gogoașă”, liderul Peluzei Sud 1997, care susține FCU Craiova, scrie ziare.com .

Acesta are un trecut bogat în incidente, la meciurile din țară, fiind șeful grupării din pricina căreia a fost oprit, în ianuarie, meciul de la Sfântu Gheorghe dintre Sepsi și formația patronată de Adrian Mititelu.

Acum zece ani, Andrei Preda era un caz unic în fotbalul românesc. Mai precis, era primul jucător din Liga I sau Liga a II-a cu carnet de ultras. El activa ca portar de rezervă la Craiova, dar era și membru al Peluzei Sud '97, şi nu unul oarecare, ci unul care a avut nenumărate conflicte cu jandarmii, fiind şi interzis pe stadioane de trei ori, în total 24 de luni (o interdicţie pe un an şi două pe câte 6 luni). De altfel, a fost primul jucător din istorie care era interzis pe stadioane ca suporter, dar putea intra la meciuri ca jucător!

Pentru a-şi exprima ataşamentul pentru echipa iubită, Universitatea Craiova, Gogoaşă şi-a tatuat pe corp întreaga istorie a clubului Universitatea Craiova: anii înfiinţării, promovării în prima ligă, cuceririi titlului şi, cel mai important, întreg imnul clubului - fără refren.

andrei preda gogoasa

Andrei Preda, zis „Gogoaşă”

În conflict cu Mititelu

Gogoașă este acum în conflict deschis cu Adrian Mititelu, care a recunoscut că l-a finanțat pe acesta.

”Gogoaşa să îşi caute serviciu că bani nu mai vede. Poate să înjure el cât vrea că nu mai vede un leu. Aşa că tot ce face acum face pe gratis. Să şi caute serviciu să facă afaceri ce vrea el dar bani nu mai vede. Gogoasă are 7-8 locotenenţi pe lânga el care controlează peluza şi care au transformat-o într-o afacere personală. O să mai meargă treaba asta o săptămână, 2, 3, o lună dar oricum timpul lui e epuizat. Nu poţi să trăieşti din vrajeală toată viaţa... din vrăjeală şi din înjurături”, a declarat Mititelu despre Andrei Preda.

andrei preda gogoasa

Andrei Preda, zis „Gogoaşă”

Ar fi bătut un albanez

Andrei Preda a fost poreclit „Gogoaşă” pe când era la copiii Şcolii de fotbal Gică Popescu. Într-o zi, a pus un pariu cu un coleg că poate mânca cele mai multe gogoşi dintre toţi. S-a oprit după ce a terminat-o pe a 39-a! De atunci, toată lumea îl ştie drept „Gogoaşă”.

Gruparea "Uniți sub tricolor", prezentă în peluză la meciul Andorra-România, a aruncat inițial petarde, a aprins torțe și a scandat lozinci rasiste. Toate fac parte din așa-zisa celebrare a împlinirii a 10 ani de la fondarea organizației extremiste.

În prima repriză a meciului, membrii grupării s-au bătut în tribune, imaginile fiind înregistrate și transmise la nivel internațional.

Incidentele extrem de grave sunt de natură să cauzeze Federației Române de Fotbal o sancțiune foarte serioasă din partea UEFA.

Printre cei care apar în prim-plan lovind cu violență se numără și Andrei Preda.

Preda a oferit și prima reacție, după incidentele de aseară. „Românii nu s-au bătut între ei!”, a scris „Gogoașă”, alimentând zvonurile că totul ar fi pornit de la un prezența unui albanez în galeria românilor, pedepsit pentru îndrăzneala sa de a merge acolo.



Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Ce se întâmplă în China?

3 „Era imposibil de dresat” / Posibilul vicepreședinte al lui Donald Trump recunoaște că și-a ucis câinele

4 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990

5 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!