VIDEO Goodyear lansează un concept de anvelopă adaptată condițiilor meteo și care nu trebuie schimbată niciodată

VIDEO Goodyear lansează un concept de anvelopă adaptată condițiilor meteo și care nu trebuie schimbată niciodată

Producătorul de anvelope Goodyear a lansat un concept de anvelope inteligentă destinată autovehiculelor electrice, o anvelopă care nu face panănu trebuie umflată și care nu necesită schimbare.

Conceptul de anvelopă denumit Goodyear reCharge are o bandă de rulare 100% biodegradabilă care se poate regenera datorită unui compus lichid special stocat sub forma unei capsule. 

Anvelopa este construită pe o carcasă foarte ușoară, dintr-un biomaterial care este consolidat cu ajutorul unor fibre sintetice inspirate din mătasea pânzei de păianjen (unul dintre cele mai rezistente materiale naturale din lume). Datorită acestui tip de construcție, clasica jantă nu mai este necesară.

Foto: Goodyear

Centrul anvelopei este prevazut cu un locaș care deservește drept loc de încărcare pentru capsulele cu material lichid, care este transportat la suprafața anvelopei (banda de rulare) prin tuburi cu diametrul foarte mic.

Foto: Goodyear

Lichidul din interiorul capsulelor permite anvelopei să regenereze banda de rulare și chiar să o modifice în funcție de condițiile meteo, starea drumului sau după dorințele utilizatorului. Goodyear nu a oferit detalii despre lichidul din interiorul capsulelor.

Datorită faptului ca această anvelopă este un concept, nu au fost oferite detalii cu privire la preț, producție sau o dată de lansare a unui produs similar.

Sursa: news.goodyear.eu

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bășiți aici! / „Declarația de la București” / Căcații stângii, acum ajunși bășini, vor să-l alunge pe Iohannis

2 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

3 Ăștia o iau razna / Numire suspectă în Guvern pe filiera interlopului lui Cîțu / Cum, mă, să pui în locul unui pro…

4 Fiul patronului Cris-Tim, arestat pentru trafic de droguri

5 „Am depresie și anxietate severă. Am fost violată de patru ori!”