VIDEO Grigore Bota, „Brancardierul morții”, bărbatul care a ucis 11 oameni, a ieșit din închisoare

VIDEO Grigore Bota, „Brancardierul morții”, bărbatul care a ucis 11 oameni, a ieșit din închisoare

După 25 de ani petrecuți în spatele gratiilor, cel mai de temut criminal în serie din istoria postdecembristă a României și din nordul țării a fost eliberat. Grigore Bota a fost condamnat la închisoare pe viață, după ce a ucis 11 oameni ai străzii. Ulterior, judecătorii au acceptat schimbarea pedepsei la 25 de ani de închisoare.

La părăsirea penitenciarului, Grigore Bota nu a vrut să facă niciun fel de declarații. A fost așteptat de o persoană, s-a urcat într-o mașină, după care s-a întreptat către o destinație necunoscută. A petrecut aproape 25 de ani după gratii. Bărbatul a fost condamnat la închisoare pe viață, însă a făcut o cerere de eliberare condiționată, pentru că a executat peste 20 de ani din această pedeapsă, a dat dovadă de o conduită corespunzătoare, iar instanța a considerat că acesta s-a îndreptat și se poate reintegra în societate.

____________________________________________

Grigore Bota a fost condamnat în anul 2000 pentru uciderea cu brutalitate a mai multor bărbați, persoane fără adăpost, între lunile aprilie și august din acel an. Acuzat pentru uciderea a 11 persoane, el a recunoscut doar 3 dintre crime, însă anchetatorii au adus dovezi concludente în alte șapte cazuri, iar judecătorii au decis să-l condamne la închisoare pe viață pentru aceste orori.

Decizia a fost, însă, modificată la 25 de ani de închisoare, iar vineri a ieșit din închisoare, fapt care stârnește îngrijorare în Maramureș.

Grigore Bota a fost supranumit „Brancardierul Morții” sau „Ucigașul de boschetari” și este cel mai de temut criminal în serie din istoria postdecembristă a României. El ascundea trupurile victimelor în apropierea gării din Baia Mare sau pe malurile râului care traversează orașul, potrivit publicaţiei Informaţia Zilei .

Bota îşi ademenea victimele cu promisiunea că le va oferi alcool în schimbul favorurilor sexuale, apoi le ucidea, lovindu-le cu diverse obiecte în cap. Făptaşul le arunca, apoi, cadavrele fie în zona Gării CFR din Baia Mare, fie pe malurile râului Săsar. Una dintre victime, cea de-a 12-a, a scăpat şi a reuşit să alerteze autorităţile.

În acea perioadă, Bota era angajat ca brancardier la Policlinica nr. 2 din Baia Mare. S-a căsătorit la 27 de ani, dar a continuat să aibă relații sexuale cu bărbați. Soția lui știa de acest lucru și ar fi acceptat, potrivit sursei citate.



Citește și:

populare
astăzi

1 Mutarea inteligentă a României prin care să obțină totul donând Patriot Ucrainei. Expert: „Ar fi ca un CASCO față de un RCA”

2 Turcii se laudă că noile avioane de luptă KAAN sunt „mai bune” decât avioanele americane F-35

3 VIDEO Informațiile ăstea despre Simona Halep par ireale...

4 O informație care dă de gândit despre zimbrii din România...

5 „Voiau să ne ia borcanul cu 9,5 lei și îl puneau pe raft cu 30 de lei” / Magiunul de Topoloveni, primul produs tradițional românesc recunoscut de UE, el…