VIDEO Guvern: Tichete de masă pentru persoanele în vârstă de peste 75 de ani cu pensia până în 704 lei

VIDEO Guvern: Tichete de masă pentru persoanele în vârstă de peste 75 de ani cu pensia până în 704 lei

Guvernul urmează să adopte, joi, o Ordonanţă de Urgenţă privind acordarea de tichete de masă caldă pentru persoanele în vârstă.
 

 


"Persoanele în vârstă de peste 75 de ani cu pensia până în 704 lei, pensia socială, urmează să beneficieze de acest tichet de masă pe suport electronic în valoare de 180 de lei pe lună", a spus ministrul Fondurilor Europene, Ioan Boloş, la începutul şedinţei de Guvern.

El a explicat că 300.000 de persoane urmează să beneficieze de aceste tichete, arătând că finanţarea este din fonduri europene.

"Condiţia este impusă prin Programul Operaţional şi Fondul european de susţinere a persoanelor dezavantajate. Noi încercăm, prin negocierea cu Comisia, ca această măsură să continue şi în perioada următoare de programare, iar dacă fondurile reuşim să le negociem şi să le suplimentăm vom propune împreună cu Ministerul Muncii (...) scăderea vârstei, astfel încât să avem în vedere cât mai mulţi beneficiari", a adăugat ministrul Fondurilor Europene. AGERPRES/(A-autor: Florentina Peia, editor: Mihai Simionescu, editor online: Gabriela Badea) 


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa