VIDEO I-au premiat mortal!/Ucraina a lovit cu rachete o unitate de pușcași marini ruşi aflaţi în regiunea Donețk

VIDEO I-au premiat mortal!/Ucraina a lovit cu rachete o unitate de pușcași marini ruşi aflaţi în regiunea Donețk

Forțele Armate Ucrainene au lovit baza Brigăzii 810 Gardă a Infanteriei Marine a Flotei Mării Negre a Federației Ruse. Acest lucru a fost anunțat de comandantul unităţii ucrainene UAS "Magyar Birds" pe canalul său de Telegram. Comandantul a calificat incidentul drept represalii pentru atacul cu rachete rusești asupra soldaților ucraineni ai Brigăzii 128 de Asalt.

Se pare că forțele armate ucrainene au răspuns forţelor ruse de ocupaţie prin efectuarea unui atac masiv cu rachete asupra unui grup de pușcași marini în timpul unui concert cu ocazia Zilei Artileriei şi Rachetelor Terestre ale Forțelor Armate ale Rusiei, care se sărbătorește la 19 noiembrie, potrivit Militarnyi.

Rușii susțin că lovitura a fost efectuată cu cinci rachete М30А1 (Lethality Enhanced Ordnance, LEO) și М31 din familia GMLRS.

Atacul efectuat de ucraineni a avut loc în timpul unui concert organizat de trupele ruse într-un clubul din satul Kumachove, care se află în districtul Starobesheve din regiunea Donețk.

În urma unei lovituri de precizie cu rachete, aproximativ 25 de soldați ruși au fost ucişi, iar peste 100 au fost răniți. Pe canalele de mesagerie ruseşti, există informații despre moartea actriței ruse Polina Menshikh, care prezenta ceremonia de premiere.

Pe reţelele de socializare a fost postat un videoclip care arată momentul atacului asupra unei sălii pline de soldați ruși. Același videoclip o arată pe actrița rusă Polina Menshikh prezenta pe scenă.

Presa rusă a publicat deja fotografii cu clădirile afectate în urma atacului. În aceste imagini se poate observa că una dintre rachetele lansate de ucraineni a pătruns prin acoperișul sălii unde militarii ruşi asistau la festivitatea de premiere.

SURSA: defenseromania.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”