VIDEO Imagini din dronă cu șantierul giratoriului suspendat de pe Centura Capitalei, la Berceni

VIDEO Imagini din dronă cu șantierul giratoriului suspendat de pe Centura Capitalei, la Berceni

Pe Șoseaua de Centură a Capitalei, pe partea de sud, la intersecția cu Șoseaua Berceni, o asociere de firme românești lucrează la un pasaj rutier - un giratoriu suspendat, la pachet cu lărgirea centurii pe câțiva kilometri. Asociația Construim a filmat șantierul din dronă, avansul lucrărilor fiind unul foarte vizibil în condițiile în care constructorul a intrat în teren de puțin peste o lună.

„Constructorul avansează cu forajul la pile, mutarea utilităților, precum și pregătirea terenului adiacent Centurii București și drumului județean unde se va circula pe 2 benzi pe sens”, transmite  Asociația Construim România  care publică și un video cu dronă.

La pasajul Berceni lucrează o asociere de firme românești condusă de către Trameco SA (Selina) din Bihor.



Giratoriu suspendat DNCB-Șos. Berceni + lărgire la 4 benzi a centurii

Lungime: giratoriul + 2,5 km
Cost: 30,5 mil euro
Constructor: Asocierea Trameco SA (Selina) - Vahostav SK AS - Construcții Erbașu SA - Grafic Tends SRL
Contract semnat: martie 2019
Termen de finalizare: 30 luni (6 luni proiectare și 24 luni execuție)
Lucrări începute în: august 2020
Finalizare posibilă (n.r.): Q2 2022
 
Stadiu: 7% (1 septembrie 2020)
Intersecția Centură - DJ 401 Berceni

La intersecția cu DJ 401 spre satul Berceni, Șoseaua de Centură trece la nivel, în timp ce pe deasupra va fi construit un sens giratoriu suspendat asemănător cu proiectul de la Domnești. DJ 401 va trece, practic, pe deasupra centurii prin girația suspendată. (foto jos)

---

FOTO: Soluția giratoriilor suspendate (în imagine cel de la Ploiești) va fi aplicată pe Centura de sud a Capitalei la intersecția de la Domnești, intersecția cu Olteniței și intersecția cu Berceni.
„Obiectul principal al contractului îl reprezintă proiectarea și execuția lucrărilor pentru Amenajarea unui nod rutier pe Centura București – DJ401 (Berceni) km 33+190 - km 35+600. Nodul va fi unul denivelat, cu amenajarea unui sens giratoriu suspendat, care va fluidiza traficul, inclusiv pe cel feroviar din zonă. În ceea ce privește desfășurarea investiției pe DJ 401, amenajarea nodului rutier este pe o lungime de aproximativ 600 m care se termină cu un sens giratoriu pe direcția București și aproximativ 650 m care se termină cu un sens giratoriu pe direcția Berceni”, transmitea CNAIR la semnarea contractului.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /