VIDEO Imagini din SUA cu misterioase machete, de înaltă calitate, ale sistemelor rusești de apărare aeriană S-300 și Tor-M1

VIDEO Imagini din SUA cu misterioase machete, de înaltă calitate, ale sistemelor rusești de apărare aeriană S-300 și Tor-M1

În Statele Unite, mai mulţi martori oculari, au publicat pe reţele de socializare, imagini cu mai multe echipamente militare transportate pe calea ferată. Nimic neobişnuit până aici, dar nu erau orice fel de echipamente militare. Acolo au fost văzute două vagoane de tip platformă care transportau ceea ce pare a fi exact sisteme de rachete sol-aer S-300 și Tor-M1 de fabricație rusească. Analiştii publicaţiei The War Zone au elucidat repede misterul, precizând că acestea sunt machete de înaltă calitate ale sistemelor de rachete antiaeriene rusești.

Joseph Zadeh, un "trainspotter" care își spune @aboveaverage.joe pe Instagram, a fost persoana care a realizat imaginile. Acesta le-a pus la dispoziţia analiştilor militari de la The War Zone pentru a face o prezentare mai detaliată a machetelor sistemelor de rachete sol-aer S-300 și Tor-M1.

Pe liniile de cale ferată ale stației Norfolk Southern din Ohio au fost descoperite 4 machete ale unor sisteme rusești de apărare antiaeriană. Astfel, în imagini se pot observa două machete ale sistemului de apărare aeriană Tor-М1, o machetă a lansatorului S-300PS și un sistem radar 5N63S Flap Lid.

Analiştii publicaţiei The War Zone au ţinut să precizeze că nu au reuşit să stabilească cine a comandat aceste machete, cu aparţine încărcătură, precum și care sunt punctele de plecare și de destinație ale acestui transport.

Jurnaliștii de la TheWarZone atrag atenția asupra asemănării acestor machete cu versiunile reale ale sistemelor ruseşti de rachete sol-aer pe care le imita, dar şi amintesc de anunțul privind intenția Forțelor Aeriene ale SUA, în anul 2019, de a achiziţiona astfel de machete. În urmă cu 4 ani, Forțele Aeriene ale SUA doreau să achiziționeze două machete realiste ale unor sisteme de rachete sol-aer ruseşti S-300PMU ŢEL.

De asemenea, se știe că firma californiană OPFOR Solutions produce machete de înaltă calitate ale echipamentelor militare. Pe site-ul web al companiei au fost publicate fotografii și videoclipuri cu procesul de asamblare a machetelor care imita sistemul rusesc de rachete sol-aer Tor M1.

Astfel de machete pot fi folosite pentru instruirea armatei americane. În special, pentru instruirea cu detectarea apărării aeriene inamice de către piloții de aviație de luptă și operatorii UAV. Machetele pot fi, de asemenea, utilizate ca ținte false de momire pentru forțele inamice.

SURSA: defenseromania.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...