VIDEO Imagini fabuloase din dronă cu podul suspendat peste Dunăre de la Brăila, acoperit de ceaţă / Când va fi gata

VIDEO Imagini fabuloase din dronă cu podul suspendat peste Dunăre de la Brăila, acoperit de ceaţă / Când va fi gata

Imagini fascinante cu şantierul podului suspendat peste Dunăre, acoperit de ceaţă, au fost filmate cu drona. Podul de la Brăila este cel mai mare proiect de infrastructură din ultimii 30 de ani din România, scrie Adevărul .

Podul suspendat peste Dunăre este construit în proporţie de peste 60 la sută, iar la finalul anului va fi gata, promit constructorii.
„Avem garanţii de la constructor şi beneficiar că se vor întreprinde toate demersurile şi se vor executa lucrările astfel încât în luna decembrie, anul acesta, podul să poată fi dat în circulaţie. Este un proiect cu care ne mândrim. Este singurul pod suspendat pe teritoriul ţării noastre. În decembrie vom da acest pod în circulaţie”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, după prima sa vizită oficială la podul suspendat de la Brăila.
Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila va fi cea mai înaltă construcţie din România şi cea mai scumpă lucrare de infrastructură realizată în ultimii 30 de ani.
Podul de la Brăila va fi ultimul pod peste Dunăre, înainte de vărsarea în Marea Neagră, cel mai mare din România şi al treilea din Europa ca dimensiune.
Investiţia presupune amenajarea a 23 kilometri, dintre care 17 kilometri sunt pe teritoriul judeţului Tulcea. Deasupra Dunării este podul suspendat, în lungime 1,9 kilometri.

Podul are trei deschideri: o deschidere principală (1120 m) şi două deschideri laterale de 489,6 metri pe malul Brăila şi de 364,6 metri pe malul Tulcea. De o parte şi de alta sunt prevăzute două viaducte de acces în lungime de câte 110 m fiecare.
Drumul principal va avea două benzi pe sens şi va lega judeţul Brăila de judeţul Tulcea, iar drumul de legătură spre Măcin va avea o bandă pe sens, în lungime de 4,3 km. În rest, vor fi realizate intersecţii giratorii, 33 de poduri, podeţe, pasaje şi o staţie de taxare.

Licitaţia pentru realizarea podului suspendat peste Dunăre a fost câştigată, în ianuarie 2018, de asocierea a două firme - una din Italia şi cealaltă din Japonia, iar contractul prevede ca lucrarea să se finalizeze în 2023, în condiţiile în care 18 luni sunt alocate pentru proiectare, iar 36 de luni pentru execuţie.

Investiţia se ridică la aproximativ 363 de milioane de euro, din Fondul European de Dezvoltare Regională.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…